Tarte Tatin körtével

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tarte Tatin körtével
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 db hámozott, félbevágott körte
22 és fél dkg mélyhűtött leveles tészta
vagy
22 és fél dkg készen vásárolt leveles tészta
6 evőkanál vaj
A nyújtáshoz:
igény szerint liszt
A tálaláshoz:
igény szerint tejszín

Elkészítés:

1. A vajat a cukorral együtt tűzálló sütőformában megolvasztjuk. Közepes lángon még 5 percig kevergetjük, hogy világos karamellszínűre barnuljon. Óvatosan bánjunk vele, mert tűzforró lesz.

2. A formát levesszük a tűzről, tűzálló felületre helyezzük, és a fél körtéket vágott felükkel felfelé elrendezzük a karamellben úgy, hogy a középre helyezett darabot a többi csillag alakban vegye körül.

3. A tésztát (ha fagyasztott tésztát használunk akkor először kiolvasztjuk) vékonyan lisztezett gyúródeszkán kör alakúra nyújtjuk - legyen kissé nagyobb, mint a forma. Ráhelyezzük a körtékre, és a szélét körben lenyomkodjuk.

4. A formát 200 °C-ra előmelegített sütőbe, felső rácsra helyezzük, és 20-25 percig sütjük, amíg a tészta megemelkedik és aranybarnára pirul.

5. A süteményt a formánál nagyobb tálra borítjuk, amely elég mély ahhoz, hogy az esetleg kicsurgó gyümölcslevet felfogja. Ennél a műveletnél nagyon óvatosan járjunk el, mert a körte tűzforró, ezért érdemes vastag sütőkesztyűvel védeni a kezünket.

6. Melegen tálaljuk, tejszínt kínálhatunk mellé.

Édes, muskotályos fehérbor illik hozzá.
Félédes, fehér habzóbor illik hozzá.
Tarte Tatin körtével
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2323 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia konyha Francia konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A franciák híresek a gasztronómia iránti kitüntetett figyelmükről, valamint választékosságukról az alapanyagok, a főzés és az étkezés területén. Valójában mindennél jobban szeretnek enni, és csodálatos konyhájuk tükrözi a... bővebben...
Tarte Tatin körtével
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia konyha Francia konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A franciák híresek a gasztronómia iránti kitüntetett figyelmükről, valamint választékosságukról az alapanyagok, a főzés és az étkezés területén. Valójában mindennél jobban szeretnek enni, és csodálatos konyhájuk tükrözi a... bővebben...
szótár