Crepes Suzette

Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Crepes Suzette
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 db palacsinta
2 evőkanál brandy
A narancsöntethez:
1 nagy finomra reszelt, héja narancs
1 és ¼ dl frissen préselt/facsart narancslé
1 evőkanál narancslikőr
vagy
1 evőkanál Grand Marnier likőr
vagy
1 evőkanál Cointreau likőr
1 evőkanál víz
5 dkg kockára vágott vaj

Elkészítés:

1. A narancsöntethez nagy serpenyőbe tesszük a cukrot a vízzel, közepes lángon kevergetjük, amíg feloldódik, majd a szirupot nagy lángon hagyjuk bugyogni 1-2 percig, amíg kezd barnulni.

2. Belekeverjük a narancshéjat, a narancslét, majd a vajat kevergetve felolvasztjuk benne. Hozzákeverjük a narancslikőrt.

3. Egy édes palacsintát beleteszünk az öntetes serpenyőbe, és rákanalazzuk a narancsöntetet. Kanállal és villával négybe hajtjuk, és kihúzzuk a serpenyő széléig. Hasonló módon készítjük el a többi palacsintát, majd a serpenyőt levesszük a tűzről.

4. A brandyt merőkanálban vagy kis edényben felmelegítjük, meggyújtjuk, és még lángolva ráöntjük a palacsintákra, amelyeket rázogatunk a serpenyőben. Ha a láng kialudt, a palacsintákat azonnal tálaljuk a rájuk kanalazott öntettel.

Ezt az édességet egy francia séf, Henri Charpentier találta ki Albert walesi herceg örömére.

Palacsintatészta

Palacsintatészta
15 dkg liszt
1 db tojás
3 dl tej
2 csipet
1 dl szódavíz
0.5 dl olaj

1. A tojást, a lisztet, a sót és a tej felét csomómentesre kikeverjük, majd hozzáadjuk a többi folyadékot is és jól kidolgozzuk.

2. Kézi habverővel, vagy a robotgép habverőjével tudjuk csomómentessé tenni a tésztát. A kész tésztának hígnak, tejszín sűrűségűnek kell lennie. Ha sűrűnek találjuk további szódavízzel hígítjuk. Tanácsos fél-egy óráig pihentetni a tésztát, majd újra átkeverni, s elkezdeni a sütést.

3. A palacsintasütőt jól megforrósítjuk, kenőtollal beolajozzuk, beleteszünk egy kis merőkanálnyi tésztát, amit a serpenyő mozgatásával szétterítünk a palacsintasütő felületén. 4. Ne túl erős lángon süssük, mert könnyen megég. Amikor elválik az edény oldalától a tészta fordítsuk meg egy tortakés segítségével és süssük meg a másik oldalát is. Ez már pillanatok alatt megsül. Lehetőleg vékony palacsintákat süssünk. A sütést addig folytassuk, amíg a tészta el nem fogy.

5. Az elkészült darabokat tartsuk melegen a tálalásig úgy, hogy egy forróvízzel telt lábosra helyezzük a tányért a palacsintákkal és egy másik tányérral letakarjuk.

A megadott mennyiségekből kb. 12 palacsintát süthetünk.

Crepes Suzette
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1615 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia konyha Francia konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A franciák híresek a gasztronómia iránti kitüntetett figyelmükről, valamint választékosságukról az alapanyagok, a főzés és az étkezés területén. Valójában mindennél jobban szeretnek enni, és csodálatos konyhájuk tükrözi a... bővebben...
Crepes Suzette
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia konyha Francia konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A franciák híresek a gasztronómia iránti kitüntetett figyelmükről, valamint választékosságukról az alapanyagok, a főzés és az étkezés területén. Valójában mindennél jobban szeretnek enni, és csodálatos konyhájuk tükrözi a... bővebben...
van itthon