Grand Marnier-szuflé

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 20 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Grand Marnier-szuflé
Adag: 11 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
13 ¾ nagy tojás
6 ¾ evőkanál Grand Marnier likőr
½ evőkanál reszelt narancshéj
11 evőkanál finomliszt
teáskanál vaníliaaroma
8 és ¼ dl tej
teáskanál borkősav
A díszítéshez:
igény szerint porcukor
A formához:
igény szerint vaj
A sütőforma megszórásához:

Elkészítés:

1. A kristálycukrot a robotgép táljába tesszük, és 1 egész tojással meg 1 tojássárgájával habosra keverjük. Belekeverjük előbb a lisztet, majd a tejet és a vaníliaaromát.

2. A keveréket vastag aljú fazékba öntjük, majd közepes lángon, folytonosan kevergetve felforraljuk, hogy sima, sűrű, krémes masszát kapjunk. Takaréklángon - továbbra is folytonosan kevergetve - még 2 percig főzzük. Az edényt levesszük a tűzről, egyenként belekeverjük a maradék 2 tojássárgáját, és hagyjuk kissé kihűlni. Belekeverjük a finomra reszelt narancshéjat és a Grand Marnier-t.

3. Közben a fémkeverőket elmossuk, és szárazra töröljük. Nagy, tiszta tálban a maradék 4 tojásfehérjét alacsony fokozaton előbb félkeményre, majd a hozzáadott borkővel kemény habbá verjük.

4. Néhány kanálnyi fehérjehabot a tésztába keverünk, hogy fellazítsuk, majd a tésztát a fehérjehabhoz öntjük, és fémkanállal - könnyed, gyors mozdulatokkal - beleforgatjuk.

5. A habos keveréket 1,75 liter űrtartalmú, kivajazott és kristálycukorral beszórt felfújtformába kanalazzuk. 180 °C-ra előmelegített sütőben 45 percig sütjük, amíg a hab felemelkedik és aranysárga lesz. A tetejét meghintjük porcukorral, és azonnal tálaljuk.

Grand Marnier-szuflé
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1598 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia konyha Francia konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A franciák híresek a gasztronómia iránti kitüntetett figyelmükről, valamint választékosságukról az alapanyagok, a főzés és az étkezés területén. Valójában mindennél jobban szeretnek enni, és csodálatos konyhájuk tükrözi a... bővebben...
Grand Marnier-szuflé
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia konyha Francia konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A franciák híresek a gasztronómia iránti kitüntetett figyelmükről, valamint választékosságukról az alapanyagok, a főzés és az étkezés területén. Valójában mindennél jobban szeretnek enni, és csodálatos konyhájuk tükrözi a... bővebben...
cikkek