Grand Marnier-szuflé



Elkészítés:
1. A kristálycukrot a robotgép táljába tesszük, és 1 egész tojással meg 1 tojássárgájával habosra keverjük. Belekeverjük előbb a lisztet, majd a tejet és a vaníliaaromát.
2. A keveréket vastag aljú fazékba öntjük, majd közepes lángon, folytonosan kevergetve felforraljuk, hogy sima, sűrű, krémes masszát kapjunk. Takaréklángon - továbbra is folytonosan kevergetve - még 2 percig főzzük. Az edényt levesszük a tűzről, egyenként belekeverjük a maradék 2 tojássárgáját, és hagyjuk kissé kihűlni. Belekeverjük a finomra reszelt narancshéjat és a Grand Marnier-t.
3. Közben a fémkeverőket elmossuk, és szárazra töröljük. Nagy, tiszta tálban a maradék 4 tojásfehérjét alacsony fokozaton előbb félkeményre, majd a hozzáadott borkővel kemény habbá verjük.
4. Néhány kanálnyi fehérjehabot a tésztába keverünk, hogy fellazítsuk, majd a tésztát a fehérjehabhoz öntjük, és fémkanállal - könnyed, gyors mozdulatokkal - beleforgatjuk.
5. A habos keveréket 1,75 liter űrtartalmú, kivajazott és kristálycukorral beszórt felfújtformába kanalazzuk. 180 °C-ra előmelegített sütőben 45 percig sütjük, amíg a hab felemelkedik és aranysárga lesz. A tetejét meghintjük porcukorral, és azonnal tálaljuk.