Sültpaprika-saláta kecskesajttal

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sültpaprika-saláta kecskesajttal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg lágy kecskesajt
1 és ¼ dl vinaigrette-mártás
6 szál apróra vágott újhagyma
1 evőkanál kapribogyó
A díszítéshez:
igény szerint apróra vágott, friss petrezselyemzöld

Elkészítés:

1. A grillsütőt a legmagasabb fokozaton előmelegítjük. A paprikákat a fűtőszáltól kb. 10 cm-es távolságban elhelyezett sütőlapon 8-10 percig grillezzük. Fogóval gyakran megforgatjuk, hogy a héjuk egyenletesen megfeketedjen. A megsült darabokat áttesszük egy tálba, letakarjuk nedves konyharuhával, és félretesszük, amíg kihűlnek.

2. A kezelhető hőmérsékletűre hűlt paprikákat kis késsel meghámozzuk - egy tál fölött, hogy a levüket felfogjuk -, majd kettévágjuk, a csumájukat kivágjuk, a húsukat vékony csíkokra szeljük.

3. A paprikacsíkokat tálalótálra helyezzük, és meglocsoljuk előbb a félretett levükkel, majd a vinaigrette-tel. A vinaigrette-t zöldfűszerek hozzákeverésével még pikánsabbá tehetjük. Rászórjuk az újhagymát és a leöblített kapribogyót, aztán rámorzsoljuk a héj nélküli sajtot. Ha nem tálaljuk azonnal, lefedjük és behűtjük. Tálalás előtt meghintjük aprított petrezselyemmel.

Vinaigrette mártás

Vinaigrette mártás
1.25 dl olívaolaj
3 evőkanál citromlé vagy
3 evőkanál fehérborecet
0.5 teáskanál kristálycukor
1 teáskanál dijoni mustár
ízlés szerint bors
ízlés szerint

1. A vinaigrette hozzávalóit jól záródó befőttesüvegbe tesszük, és alaposan összerázzuk.

2. Megkóstoljuk, szükség esetén újra ízesítjük. Légmentesen záródó edényben egy hónapig tárolhatjuk a hűtőben. Felhasználás előtt ismét jól összerázzuk.

Sültpaprika-saláta kecskesajttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1842 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia konyha Francia konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A franciák híresek a gasztronómia iránti kitüntetett figyelmükről, valamint választékosságukról az alapanyagok, a főzés és az étkezés területén. Valójában mindennél jobban szeretnek enni, és csodálatos konyhájuk tükrözi a... bővebben...
Sültpaprika-saláta kecskesajttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia konyha Francia konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A franciák híresek a gasztronómia iránti kitüntetett figyelmükről, valamint választékosságukról az alapanyagok, a főzés és az étkezés területén. Valójában mindennél jobban szeretnek enni, és csodálatos konyhájuk tükrözi a... bővebben...
könyvek