“Les deux magots” saláta

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
“Les deux magots” saláta
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
45 dkg zsenge, tisztított zöldbab
1 és ¼ dl vinaigrette-mártás
20 dkg majonéz
½ evőkanál citromlé
½ teáskanál currypaszta
½ teáskanál őrölt kurkuma
2 fej zsenge fejes saláta
3 db főtt, szeletelt csirkemell
igény szerint zsírszegény tejszín
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A zöldfűszeres vinaigrette-hez:
másfél evőkanál apróra vágott, friss zöldfűszer
1 és ¼ dl olívaolaj
1 teáskanál dijoni mustár
½ teáskanál kristálycukor
4 evőkanál citromlé
vagy
4 evőkanál fehérborecet
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A zöldfűszeres vinaigrette hozzávalóit jól záródó befőttesüvegbe tesszük, és alaposan összerázzuk. Megkóstoljuk, szükség esetén újra ízesítjük. Mielőtt felhasználjuk, ismét jól összerázzuk.

2. Nagy fazékban sós vizet forralunk, egy nagy tálba pedig jéghideg vizet öntünk. A zöldbabot a forrásban lévő vízbe téve 5 perc alatt puhára főzzük. Leszűrjük, azonnal a jéghideg vízbe tesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni. Leszűrjük, lecsepegtetjük, beleforgatjuk a fűszeres vinaigrette-be, és félretesszük.

3. A curryöntethez a majonézt simára keverjük. A citromlével, a currykrémmel és a kurkumával alaposan elvegyítjük. Ekkor keverhetjük bele a tejszínt, így az öntet hígabb lesz. Megkóstoljuk, és szükség esetén még ízesítjük citromlével, currykrémmel, sóval vagy borssal. Lefedjük, és a felhasználásig behűtjük.

4. Egy tálat vagy több tányért kibélelünk a saláta belsejéből tépkedett zsenge levelekkel, és a közepére halmozzuk a vinaigrette-es zöldbabot. A csirkét lebőrözzük és átlós, vékony szeletekre vágjuk. A csirkehús-szeleteket mutatósan elrendezzük a zöldbab körül, majd a curryöntettel meglocsoljuk.

A zöldfűszeres vinaigrette-hez használhatunk például metélőhagymát, petrezselymet vagy mentát.
“Les deux magots” saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1291 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia konyha Francia konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A franciák híresek a gasztronómia iránti kitüntetett figyelmükről, valamint választékosságukról az alapanyagok, a főzés és az étkezés területén. Valójában mindennél jobban szeretnek enni, és csodálatos konyhájuk tükrözi a... bővebben...
“Les deux magots” saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia konyha Francia konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A franciák híresek a gasztronómia iránti kitüntetett figyelmükről, valamint választékosságukról az alapanyagok, a főzés és az étkezés területén. Valójában mindennél jobban szeretnek enni, és csodálatos konyhájuk tükrözi a... bővebben...
szólj hozzá, értékelj