Párolt gomba

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Párolt gomba
Eszközök: kés, serpenyő, tűzhely
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
45 dkg egész csiperkegomba
2 szem apróra vágott mogyoróhagyma
4 dkg vaj
1 evőkanál napraforgóolaj
vagy
1 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál metélőhagyma
vagy
2 evőkanál apró petrezselyemzöld
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Nagy serpenyőben felforrósítjuk a vajat az olajjal. Amikor a vaj habja eloszlott, hozzáadjuk a gombát (a kisebb darabokat egészben hagyjuk, a nagyobbakat félbe vagy negyedekbe vágjuk), meg a mogyoróhagymát, és folytonos kevergetés mellett 5-7 perc alatt aranybarnára pirítjuk. A gomba a zsiradékot előbb magába szívja, majd kiengedi.

2. A serpenyőt levesszük a tűzről. Ízlés szerint meghintjük sóval és borssal. Belekeverjük a petrezselymet vagy a metélőhagymát, és átszedjük egy tálalótálba.

Párolt gomba
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 20251 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia konyha Francia konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A franciák híresek a gasztronómia iránti kitüntetett figyelmükről, valamint választékosságukról az alapanyagok, a főzés és az étkezés területén. Valójában mindennél jobban szeretnek enni, és csodálatos konyhájuk tükrözi a... bővebben...
Párolt gomba
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia konyha Francia konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A franciák híresek a gasztronómia iránti kitüntetett figyelmükről, valamint választékosságukról az alapanyagok, a főzés és az étkezés területén. Valójában mindennél jobban szeretnek enni, és csodálatos konyhájuk tükrözi a... bővebben...
van itthon