Sült zöldség



Elkészítés:
1. Nagy tűzálló edényt kikenünk kevés olajjal. Előkészítjük a zöldségeket. Az édesköménygumót, a lila hagymát és a paradicsomot hosszában cikkekre, a padlizsánt és a cukkinit pedig vastag karikákra vágjuk. A paprikákat kimagozzuk, és feldaraboljuk. A zöldségeket beleszórjuk a sütőedénybe, és közéjük dugdossuk a fokhagymagerezdeket meg a rozmaringágakat. Meglocsoljuk a maradék olajjal, és ízlés szerint meghintjük sóval, borssal.
2. A zöldségeket 200 °C-ra előmelegített sütőbe téve 10 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, és a zöldségeket szűrőlapáttal megforgatjuk. Visszatesszük a sütőbe, és további 10-15 perc alatt puhára sütjük - akkor jó, ha a zöldségek kezdenek megpirulni.
3. A sült zöldséget kínálhatjuk közvetlenül a sütőedényből, de kiszedhetjük előmelegített tálra is. Ha vegetáriánus főfogásként tálaljuk, ropogós kenyeret adjunk mellé.