Sült zöldség

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sült zöldség
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db padlizsán
2 db cukkini
4 szál friss rozmaring
2 evőkanál olívaolaj
2 fej lilahagyma
2 nagy érett paradicsom
4 gerezd hámozott, egész fokhagyma
ízlés szerint bors
A tálaláshoz:
igény szerint friss, ropogós kenyér

Elkészítés:

1. Nagy tűzálló edényt kikenünk kevés olajjal. Előkészítjük a zöldségeket. Az édesköménygumót, a lila hagymát és a paradicsomot hosszában cikkekre, a padlizsánt és a cukkinit pedig vastag karikákra vágjuk. A paprikákat kimagozzuk, és feldaraboljuk. A zöldségeket beleszórjuk a sütőedénybe, és közéjük dugdossuk a fokhagymagerezdeket meg a rozmaringágakat. Meglocsoljuk a maradék olajjal, és ízlés szerint meghintjük sóval, borssal.

2. A zöldségeket 200 °C-ra előmelegített sütőbe téve 10 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, és a zöldségeket szűrőlapáttal megforgatjuk. Visszatesszük a sütőbe, és további 10-15 perc alatt puhára sütjük - akkor jó, ha a zöldségek kezdenek megpirulni.

3. A sült zöldséget kínálhatjuk közvetlenül a sütőedényből, de kiszedhetjük előmelegített tálra is. Ha vegetáriánus főfogásként tálaljuk, ropogós kenyeret adjunk mellé.

Sült zöldség
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 23183 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia konyha Francia konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A franciák híresek a gasztronómia iránti kitüntetett figyelmükről, valamint választékosságukról az alapanyagok, a főzés és az étkezés területén. Valójában mindennél jobban szeretnek enni, és csodálatos konyhájuk tükrözi a... bővebben...
Sült zöldség
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia konyha Francia konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A franciák híresek a gasztronómia iránti kitüntetett figyelmükről, valamint választékosságukról az alapanyagok, a főzés és az étkezés területén. Valójában mindennél jobban szeretnek enni, és csodálatos konyhájuk tükrözi a... bővebben...
recepttár