Ratatouille

Elkészítési idő: 85 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Ratatouille
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
35 dkg darabolt padlizsán
35 dkg szeletelt cukkini
5 evőkanál olívaolaj
2 fej szeletelt vöröshagyma
4 nagy gerezd zúzott fokhagyma
4 nagy érett, darabolt paradicsom
2 szál petrezselyem
2 ág friss kakukkfű
2 szál friss bazsalikom
1 szál szárzeller
½ teáskanál kristálycukor
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A díszítéshez:
igény szerint friss bazsalikomlevél

Elkészítés:

1. Nagy tűzálló edényben felforrósítjuk az olajat. A vöröshagymát 3 percig kevergetjük benne, majd a fokhagymát hozzáadva további 3 perc alatt üvegesre pirítjuk.

2. Beleforgatjuk a padlizsánt, a cukkinit, a hámozott, kimagozott paradicsomot, a fűszercsokrot, sózzuk, borsozzuk. A fűszercsokrot 2 szál petrezselyemből, 2 friss kakukkfűágból, 2 szál friss bazsalikomból és 1 szárzellerből kötjük. Takaréklángon, lefedve 45 percig pároljuk. A fedőt legalább az első 15 percben ne emeljük fel.

3. Megkóstoljuk, és szükség esetén ismét sózzuk, borsozzuk. Meghintjük bazsalikomlevelekkel. Tálalhatjuk azonnal melegen, de hidegen is finom.

Ratatouille
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1442 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia konyha Francia konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A franciák híresek a gasztronómia iránti kitüntetett figyelmükről, valamint választékosságukról az alapanyagok, a főzés és az étkezés területén. Valójában mindennél jobban szeretnek enni, és csodálatos konyhájuk tükrözi a... bővebben...
Ratatouille
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia konyha Francia konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A franciák híresek a gasztronómia iránti kitüntetett figyelmükről, valamint választékosságukról az alapanyagok, a főzés és az étkezés területén. Valójában mindennél jobban szeretnek enni, és csodálatos konyhájuk tükrözi a... bővebben...
szólj hozzá, értékelj