Csirkés egytál tárkonnyal és paradicsommal



Elkészítés:
1. A csirkét 4 vagy 8 részre daraboljuk, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Kevés olajat vagy vajat felhevítünk egy serpenyőben, és a bőrös felükkel kezdve a csirkedarabok mindkét oldalát megpirítjuk benne. Hogy a serpenyő ne legyen nagyon zsúfolt, több adagban pirítjuk a húst. A megpirult húsokat kivesszük, a serpenyőből kiöntjük a fölösleges zsiradékot.
2. A húst ismét a serpenyőbe rakjuk, meglocsoljuk a tárkonyecet felével, és szorosan lefedve 10 percig főzzük. Ezután levesszük a fedőt, és a húst további 10 percig főzzük, amíg a húsba szúrt villa nyomán már tiszta lé folyik belőle. Kivesszük a húst a serpenyőből, majd lefedjük az edényt, és a szaftot melegen tartjuk.
3. A paradicsomok alját kereszt alakban bevágjuk, és 10 másodpercre forrásban lévő vízbe tesszük. Hideg vízzel leöblítjük, a bemetszés mentén lehúzzuk a héjukat, húsukat félbevágjuk, kimagozzuk, cikkekre vágjuk. A maradék ecetet egy lábasban 4 percig forraljuk. A puha vajat és a lisztet összekeverjük, belekeverjük a felforrt ecetbe, és az egészet a hús szaftjához öntjük.
4. A csirkehúst visszatesszük, hozzáadjuk a paradicsomcikkeket, 10 percig pároljuk, amíg a mártás olyan sűrű lesz, hogy nem folyik le a kanál hátáról. Ízlés szerint újra borsozzuk, sózzuk. A friss tárkonyt közvetlenül a tálalás előtt összevágjuk, és rögtön az ételre szórjuk. Főtt rizzsel kínálhatjuk.