Csirkés egytál tárkonnyal és paradicsommal

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csirkés egytál tárkonnyal és paradicsommal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
120 dkg konyhakész csirke
100 dkg paradicsom
1 evőkanál puha vaj
1 evőkanál liszt
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt bors
A díszítéshez:
1 ág tárkony
A sütéshez:
igény szerint olaj
vagy
igény szerint vaj

Elkészítés:

1. A csirkét 4 vagy 8 részre daraboljuk, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Kevés olajat vagy vajat felhevítünk egy serpenyőben, és a bőrös felükkel kezdve a csirkedarabok mindkét oldalát megpirítjuk benne. Hogy a serpenyő ne legyen nagyon zsúfolt, több adagban pirítjuk a húst. A megpirult húsokat kivesszük, a serpenyőből kiöntjük a fölösleges zsiradékot.

2. A húst ismét a serpenyőbe rakjuk, meglocsoljuk a tárkonyecet felével, és szorosan lefedve 10 percig főzzük. Ezután levesszük a fedőt, és a húst további 10 percig főzzük, amíg a húsba szúrt villa nyomán már tiszta lé folyik belőle. Kivesszük a húst a serpenyőből, majd lefedjük az edényt, és a szaftot melegen tartjuk.

3. A paradicsomok alját kereszt alakban bevágjuk, és 10 másodpercre forrásban lévő vízbe tesszük. Hideg vízzel leöblítjük, a bemetszés mentén lehúzzuk a héjukat, húsukat félbevágjuk, kimagozzuk, cikkekre vágjuk. A maradék ecetet egy lábasban 4 percig forraljuk. A puha vajat és a lisztet összekeverjük, belekeverjük a felforrt ecetbe, és az egészet a hús szaftjához öntjük.

4. A csirkehúst visszatesszük, hozzáadjuk a paradicsomcikkeket, 10 percig pároljuk, amíg a mártás olyan sűrű lesz, hogy nem folyik le a kanál hátáról. Ízlés szerint újra borsozzuk, sózzuk. A friss tárkonyt közvetlenül a tálalás előtt összevágjuk, és rögtön az ételre szórjuk. Főtt rizzsel kínálhatjuk.

Ez a recept Lyonból, Franciaország egyik gasztronómiai fővárosából származik, amely a burgundi borvidék közelében található.
Tárkonyecetet magunk is könnyen készíthetünk: tegyünk egy ág friss tárkonyt hagyományos fehér-vagy vörösborecetbe. Egy hét múlva az ecetet szűrjük át egy szitán, és már készen is van. Természetesen más fűszeres ecetet is készíthetünk hasonló eljárással.
Csirkés egytál tárkonnyal és paradicsommal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1329 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek Egytálételek
(Vince Kiadó, 2008)

Az egytálételeket szinte az egész világon mindenütt kedvelik, mert ízletesek és egyszerűen elkészíthetők. Ez a könyv különböző országok különlegesen jó ízű receptjeit kínálja, mint a lazacos-rombuszhalas fricassée vagy a... bővebben...
Csirkés egytál tárkonnyal és paradicsommal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek Egytálételek
(Vince Kiadó, 2008)

Az egytálételeket szinte az egész világon mindenütt kedvelik, mert ízletesek és egyszerűen elkészíthetők. Ez a könyv különböző országok különlegesen jó ízű receptjeit kínálja, mint a lazacos-rombuszhalas fricassée vagy a... bővebben...
most van szezonja