Csirkés egytál tárkonnyal és paradicsommal

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csirkés egytál tárkonnyal és paradicsommal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
120 dkg konyhakész csirke
100 dkg paradicsom
1 evőkanál puha vaj
1 evőkanál liszt
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt bors
A díszítéshez:
1 ág tárkony
A sütéshez:
igény szerint olaj
vagy
igény szerint vaj

Elkészítés:

1. A csirkét 4 vagy 8 részre daraboljuk, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Kevés olajat vagy vajat felhevítünk egy serpenyőben, és a bőrös felükkel kezdve a csirkedarabok mindkét oldalát megpirítjuk benne. Hogy a serpenyő ne legyen nagyon zsúfolt, több adagban pirítjuk a húst. A megpirult húsokat kivesszük, a serpenyőből kiöntjük a fölösleges zsiradékot.

2. A húst ismét a serpenyőbe rakjuk, meglocsoljuk a tárkonyecet felével, és szorosan lefedve 10 percig főzzük. Ezután levesszük a fedőt, és a húst további 10 percig főzzük, amíg a húsba szúrt villa nyomán már tiszta lé folyik belőle. Kivesszük a húst a serpenyőből, majd lefedjük az edényt, és a szaftot melegen tartjuk.

3. A paradicsomok alját kereszt alakban bevágjuk, és 10 másodpercre forrásban lévő vízbe tesszük. Hideg vízzel leöblítjük, a bemetszés mentén lehúzzuk a héjukat, húsukat félbevágjuk, kimagozzuk, cikkekre vágjuk. A maradék ecetet egy lábasban 4 percig forraljuk. A puha vajat és a lisztet összekeverjük, belekeverjük a felforrt ecetbe, és az egészet a hús szaftjához öntjük.

4. A csirkehúst visszatesszük, hozzáadjuk a paradicsomcikkeket, 10 percig pároljuk, amíg a mártás olyan sűrű lesz, hogy nem folyik le a kanál hátáról. Ízlés szerint újra borsozzuk, sózzuk. A friss tárkonyt közvetlenül a tálalás előtt összevágjuk, és rögtön az ételre szórjuk. Főtt rizzsel kínálhatjuk.

Tárkonyecetet magunk is könnyen készíthetünk: tegyünk egy ág friss tárkonyt hagyományos fehér-vagy vörösborecetbe. Egy hét múlva az ecetet szűrjük át egy szitán, és már készen is van. Természetesen más fűszeres ecetet is készíthetünk hasonló eljárással.
Ez a recept Lyonból, Franciaország egyik gasztronómiai fővárosából származik, amely a burgundi borvidék közelében található.
Csirkés egytál tárkonnyal és paradicsommal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1347 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek Egytálételek
(Vince Kiadó, 2008)

Az egytálételeket szinte az egész világon mindenütt kedvelik, mert ízletesek és egyszerűen elkészíthetők. Ez a könyv különböző országok különlegesen jó ízű receptjeit kínálja, mint a lazacos-rombuszhalas fricassée vagy a... bővebben...
Csirkés egytál tárkonnyal és paradicsommal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek Egytálételek
(Vince Kiadó, 2008)

Az egytálételeket szinte az egész világon mindenütt kedvelik, mert ízletesek és egyszerűen elkészíthetők. Ez a könyv különböző országok különlegesen jó ízű receptjeit kínálja, mint a lazacos-rombuszhalas fricassée vagy a... bővebben...
könyvek