Cseresznyefelfújt

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Cseresznyefelfújt
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg friss, kimagozott cseresznye
4 dkg olvasztott vaj
5 dl zsíros tejszín
2 dl tej
2 db tojás
8 dkg liszt
A szóráshoz:
ízlés szerint porcukor

Elkészítés:

1. A sütőt 160 °C-ra előmelegítjük. Lisztet keverőtálba szitálunk, a közepébe mélyedést nyomunk, beleütjük a felvert tojást, sima tésztává keverjük. Hozzáadjuk a cukrot, a tejet, a felvert tejszínt meg az olvasztott vajat, úgy, hogy közben minden alkalommal, amikor valamit hozzáteszünk, jó alaposan megkeverjük. A masszát szitán átnyomjuk.

2. Egy 1,5 literes tűzálló formát kivajazunk. A cseresznyét szétosztjuk az alján, és ráöntjük a tésztát. A sütőben 30 percig sütjük, míg a közepébe szúrt kés vagy tű hegyét tisztán ki nem tudjuk húzni belőle. Porcukorral kiadósan megszórjuk, így tálaljuk.

A közép-franciaországi Limousin térségéből való rusztikus desszert. Az ilyen felfújtakat hagyományos módon a földeken dolgozó mezőgazdasági munkásoknak készítették napközben.
Ha nem kapni friss cseresznyét, lehet konzervet is használni. Csepegtessük le, és egy kevéske vajban pirítsuk meg, majd adjunk hozzá 1-2 evőkanál cseresznyepálinkát. Főzzük tovább, míg a pálinka teljesen elpárolog.
Cseresznyefelfújt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1737 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia konyha Francia konyha
(Vince Kiadó, 2007)

Amilyen sokszínű a francia táj, ugyanolyan a francia konyha is. A laktató elzászi specialitásoktól a mediterrán konyháig megtalálható benne szinte minden. Ebben a kis kötetben ínycsiklandó regionális ételeket talál, amilyen... bővebben...
Cseresznyefelfújt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia konyha Francia konyha
(Vince Kiadó, 2007)

Amilyen sokszínű a francia táj, ugyanolyan a francia konyha is. A laktató elzászi specialitásoktól a mediterrán konyháig megtalálható benne szinte minden. Ebben a kis kötetben ínycsiklandó regionális ételeket talál, amilyen... bővebben...
twitter