Tengergyümölcsei-tál

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Tengergyümölcsei-tál
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
16 db héj nélküli fésűkagyló
1 nagyobb apróra vágott mogyoróhagyma
2 és fél dl fehérbor
1 ág kakukkfű
1 kisebb babérlevél
25 dkg szeletelt csiperkegomba
2 és fél dl créme fraiche
1 evőkanál finomra vágott petrezselyem
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A fésűkagylóról levágjuk a sötét széleket, a garnélákról leszedjük a páncélt, kidobjuk az ereket, a farkukat egészben hagyjuk. Az összevágott mogyoróhagymát, a fehérbort, a kakukkfüvet és a babérlevelet egy nagy, jól zárható fazékba tesszük. Felforraljuk, 5 percig főzzük, majd hozzáadjuk a kagylót, a garnélát és a gombát. Lefedjük, kis lángon 5-8 percig forraljuk, amíg a kagylók és a garnélák még szilárdak, de már nem kemények. Szűrőkanállal kivesszük a tenger gyümölcseit az edényből, melegen tartjuk.

2. A főzőlevet, nagy hővel, 5 percig lassan főzzük. Belekeverjük a tejfölt, és további 5 percig főzzük. Kóstolás után ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük. A tenger gyümölcseit visszatesszük a mártásba, és állandó kevergetés mellett 1 perc alatt átmelegítjük. A petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Ehhez a tengeri ételhez elengedhetetlenek az első osztályú, friss hozzávalók. Az óriás fésűkagylót, a garnélát és a csiperkegombát tejszínes, boros mártásban főzzük meg, és zöldsalátát, ropogós fehér kenyeret kínálunk mellé.
Tengergyümölcsei-tál
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1781 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek Egytálételek
(Vince Kiadó, 2008)

Az egytálételeket szinte az egész világon mindenütt kedvelik, mert ízletesek és egyszerűen elkészíthetők. Ez a könyv különböző országok különlegesen jó ízű receptjeit kínálja, mint a lazacos-rombuszhalas fricassée vagy a... bővebben...
Tengergyümölcsei-tál
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek Egytálételek
(Vince Kiadó, 2008)

Az egytálételeket szinte az egész világon mindenütt kedvelik, mert ízletesek és egyszerűen elkészíthetők. Ez a könyv különböző országok különlegesen jó ízű receptjeit kínálja, mint a lazacos-rombuszhalas fricassée vagy a... bővebben...
most van szezonja