Füstölt hús zöldségekkel és gombóccal

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Füstölt hús zöldségekkel és gombóccal
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 nagyobb negyedelt sárgarépa
½ fej vöröshagyma
6 fej negyedelt vöröshagyma
2 szál negyedelt karórépa
2 teáskanál finomra vágott petrezselyem
A gombóchoz:
5 dkg birkafaggyú
vagy
5 dkg darabolt marhafaggyú
2 teáskanál sütőpor
1 csipet
25 dkg liszt

Elkészítés:

1. A marhahúst legalább 180 percen át hideg vízben áztatjuk, aztán jól leöblítjük.

2. A húst nagy fazékba tesszük, vizet öntünk rá, lassan felforraljuk, a keletkező habját leszedjük.

3. Hozzáadjuk a bouquet garnit, a szemes borsot, a fél hagymát. Lefedjük, 3 órán át főzzük. A tetején keletkező habot és zsírt leszedjük. A bouquet garnit, a borsot, a fél hagymát kidobjuk, beletesszük a felnegyedelt hagymákat, sárga- meg a karórépát, és még 40 percig főzzük.

4. Közben a gombócokhoz a lisztet, a sütőport és a sót egy tálba szitáljuk, elmorzsoljuk a faggyúval. A közepébe mélyedést vájunk, kevés vizet adunk hozzá, és összegyúrjuk a liszttel. Annyi vizet (kb. 1,2 dl) adunk hozzá, hogy a tészta puha legyen, de ne ragadjon. Rugalmas tésztát dagasztunk belőle. Lisztezett kézzel kb. 20 gombócot formázunk. A húsfőző fazékba tesszük, és kb. 20 percig főzzük, amíg a gombócok feljönnek a víz tetejére. Szűrőkanállal kiszedjük.

5. A marhahúst nagy tálba tesszük, körberakjuk a zöldségekkel és a gombócokkal. Lefedjük, melegen tartjuk. A levét fedő nélkül további 30 percig főzzük, ha szükséges, leszedjük róla a zsírt. A húsra öntjük, megszórjuk a petrezselyemmel.

A füstölt hús együtt fő a hagymával, a sárgarépával, meg a karórépával, ezáltal ízletes egytálétel lesz belőle. A pompás gombócot, amelyet köretként ajánlunk hozzá, bármilyen más pecsenyéhez is feltálalhatják.

Bouquet garni

Bouquet garni
1 szál zöld póréhagyma
1 szál kakukkfű
néhány szál zellerlevél
néhány szál petrezselyem

A hozzávalókat a póréhagyma zöldjébe beletekerjük, és cérnával összekötözzük. Hosszú zsinóron a fazékba lógatjuk.

Füstölt hús zöldségekkel és gombóccal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1220 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek Egytálételek
(Vince Kiadó, 2008)

Az egytálételeket szinte az egész világon mindenütt kedvelik, mert ízletesek és egyszerűen elkészíthetők. Ez a könyv különböző országok különlegesen jó ízű receptjeit kínálja, mint a lazacos-rombuszhalas fricassée vagy a... bővebben...
Füstölt hús zöldségekkel és gombóccal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek Egytálételek
(Vince Kiadó, 2008)

Az egytálételeket szinte az egész világon mindenütt kedvelik, mert ízletesek és egyszerűen elkészíthetők. Ez a könyv különböző országok különlegesen jó ízű receptjeit kínálja, mint a lazacos-rombuszhalas fricassée vagy a... bővebben...
bevásárlólista