Elzászi savanyú káposzta

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Elzászi savanyú káposzta
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 kisebb sertéscsülök
125 dkg húsos szalonna
vagy
125 dkg füstölt sonka
15 dl víz
1 szál vékonyra szeletelt sárgarépa
1 fej karikára vágott vöröshagyma
6 dkg libazsír
1 gerezd hámozott fokhagyma
½ teáskanál durvára tört bors
½ teáskanál borókabogyó
1 szem szegfűszeg
12 kisebb hámozott burgonya

Elkészítés:

1. A savanyú káposztát hideg vízben átöblítjük, kinyomkodjuk, kézzel fellazítjuk.

2. A sütőt 190 °C-ra előmelegítjük. A libazsírt nagy tűzálló edényben, közepes hőfokon felhevítjük, beletesszük a sárgarépát és a hagymát, 20 percig pároljuk. A fokhagymát, tört borsot, a borókabogyót és a szegfűszeget muszlinkendőbe kötjük, és a savanyú káposztával meg a fűszercsokorral együtt az edénybe tesszük. Az egészet alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a sertéscsülköt, a bort, a sót és a vizet. Felforraljuk, lefedjük, és a sütőben 1,5 órán át főzzük, míg a hús megpuhul. A főzési idő végén a fedőt óvatosan levesszük, és a krumplit, majd pár perc múlva a füstölt kolbászt is a káposzta alá toljuk. További 20 percig főzzük.

3. A frankfurti virsliket a savanyú káposzta tetejére rakjuk, és az egészet még 10 percig főzzük.

4. A húst és a virslit kiszedjük, lefedjük, melegen tartjuk. A savanyú káposztát merőkanállal kiemeljük, nagy tálba rakjuk, a főzőlevet, a fűszereket és a bouquet garnit kidobjuk. A szalonnát és a füstölt kolbászt felszeleteljük. A csülökhúst leválasztjuk a csontról, a csontot kidobjuk. A húst és a kolbászokat szépen elrendezzük a savanyú káposzta tetején és tálaljuk.

A savanyú káposzta - ennek a finom ételnek a fő alkotórésze - csupán egy a sok elzászi kulináris csemege sorában.

Bouquet garni

Bouquet garni
1 szál zöld póréhagyma
1 szál kakukkfű
néhány szál zellerlevél
néhány szál petrezselyem

A hozzávalókat a póréhagyma zöldjébe beletekerjük, és cérnával összekötözzük. Hosszú zsinóron a fazékba lógatjuk.

Elzászi savanyú káposzta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4272 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia konyha Francia konyha
(Vince Kiadó, 2007)

Amilyen sokszínű a francia táj, ugyanolyan a francia konyha is. A laktató elzászi specialitásoktól a mediterrán konyháig megtalálható benne szinte minden. Ebben a kis kötetben ínycsiklandó regionális ételeket talál, amilyen... bővebben...
Elzászi savanyú káposzta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia konyha Francia konyha
(Vince Kiadó, 2007)

Amilyen sokszínű a francia táj, ugyanolyan a francia konyha is. A laktató elzászi specialitásoktól a mediterrán konyháig megtalálható benne szinte minden. Ebben a kis kötetben ínycsiklandó regionális ételeket talál, amilyen... bővebben...
szólj hozzá, értékelj