Vegetáriánus piláf

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Vegetáriánus piláf
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dkg felolvasztott mirelit zöldborsó
1 db kockára vágott cukkini
½ szál kockára vágott sárgarépa
3 és fél dl tyúkhúsleves
1 fej finomra vágott vöröshagyma
2 dkg vaj

Elkészítés:

1. A vajat nagy, öntöttvas serpenyőben felolvasztjuk, és a hagymát kb. 1 perc alatt üvegesre fonnyasztjuk benne. Hozzáadjuk a rizst, jól elkeverjük. Felöntjük a húslevessel, beletesszük a sárgarépát meg a bouquet garnit. Felforraljuk, aztán kis lángon, lefedve kb. 25 percig főzzük, amíg a rizs az összes folyadékot magába szívja és készre fő. A bouquet garnit kidobjuk.

2. A cukkinit és a zöldborsót belekeverjük a rizsbe. Még 3-4 percig együtt melegítjük, aztán tálaljuk.

A tarka zöldséges rizs ideális köret a Stroganoff bélszínhez.

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Bélszín Stroganoff módra

Bélszín Stroganoff módra
60 dkg csíkokra vágott bélszín
5 dkg szeletelt, vágott csiperkegomba
1.5 evőkanál fehérborecet
1 evőkanál fűszerpaprika
3 nagyobb finomra vágott mogyoróhagyma
3 dkg vaj
3 evőkanál olívaolaj
2 dl tejföl
2.5 evőkanál borpárlat
2 dkg Julienre vágott csemegeuborka vagy
2 dkg Julienre vágott cékla

1. Az olajat serpenyőben felforrósítjuk. Beletesszük a kb. 5 x 1 cm hosszú húscsíkokat, állandó kevergetés közben 3-5 perc alatt enyhén megpirítjuk, majd kivesszük a serpenyőből, és melegen tartjuk.

2. A vajat a serpenyőben megolvasztjuk, a mogyoróhagymát 2 perc alatt üvegesre fonnyasztjuk benne, de nem hagyjuk megpirulni. Lassan belekeverjük a paprikát, hozzáadjuk a gombát, és erős tűzön pörköljük. Beleöntjük az ecetet, kb. 1 percig főzzük, amíg a folyadék majdnem teljesen elpárolog. Beleöntjük a borpárlatot is, fele mennyiségűre hagyjuk elpárologni, majd hozzáadjuk a húslevest, és addig főzzük, amíg a folyadéknak csak fele marad meg. Végül a fele tejfölt és a húst is hozzáadjuk, és felforrósítjuk.

3. Vegetáriánus piláffal körítjük, meglocsoljuk a maradék tejföllel, és mellé halmozzuk a julienne-re vágott zöldségeket.

Bouquet garni

Bouquet garni
1 db zöld póréhagyma
1 szál zeller

1. A hozzávalókat a póréhagyma zöldjébe beletekerjük, és cérnával összekötözzük.

2. Hosszú zsinóron a fazékba lógatjuk.

Vegetáriánus piláf
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1778 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek Egytálételek
(Vince Kiadó, 2008)

Az egytálételeket szinte az egész világon mindenütt kedvelik, mert ízletesek és egyszerűen elkészíthetők. Ez a könyv különböző országok különlegesen jó ízű receptjeit kínálja, mint a lazacos-rombuszhalas fricassée vagy a... bővebben...
Vegetáriánus piláf
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek Egytálételek
(Vince Kiadó, 2008)

Az egytálételeket szinte az egész világon mindenütt kedvelik, mert ízletesek és egyszerűen elkészíthetők. Ez a könyv különböző országok különlegesen jó ízű receptjeit kínálja, mint a lazacos-rombuszhalas fricassée vagy a... bővebben...
recepttár