Bélszín Stroganoff módra

Bélszín Sztroganov módra

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető drága
Bélszín Stroganoff módra
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
60 dkg csíkokra vágott bélszín
2 és fél dl tyúkhúsleves
5 dkg szeletelt, vágott csiperkegomba
másfél evőkanál fehérborecet
1 evőkanál fűszerpaprika
3 nagyobb finomra vágott mogyoróhagyma
3 dkg vaj
3 evőkanál olívaolaj
2 dl tejföl
2 és fél evőkanál borpárlat
2 dkg Julienre vágott csemegeuborka
vagy
2 dkg Julienre vágott cékla

Elkészítés:

1. Az olajat serpenyőben felforrósítjuk. Beletesszük a kb. 5 x 1 cm hosszú húscsíkokat, állandó kevergetés közben 3-5 perc alatt enyhén megpirítjuk, majd kivesszük a serpenyőből, és melegen tartjuk.

2. A vajat a serpenyőben megolvasztjuk, a mogyoróhagymát 2 perc alatt üvegesre fonnyasztjuk benne, de nem hagyjuk megpirulni. Lassan belekeverjük a paprikát, hozzáadjuk a gombát, és erős tűzön pörköljük. Beleöntjük az ecetet, kb. 1 percig főzzük, amíg a folyadék majdnem teljesen elpárolog. Beleöntjük a borpárlatot is, fele mennyiségűre hagyjuk elpárologni, majd hozzáadjuk a húslevest, és addig főzzük, amíg a folyadéknak csak fele marad meg. Végül a fele tejfölt és a húst is hozzáadjuk, és felforrósítjuk.

3. Vegetáriánus piláffal körítjük, meglocsoljuk a maradék tejföllel, és mellé halmozzuk a julienne-re vágott zöldségeket.

Az orosz nemesi név garantálja, hogy ennek az ételnek az elfogyasztásával különleges élvezetben lesz részünk.
Fűszeres, erőteljes ízű, igen testes, száraz, karakteres vörösbor illik hozzá.
Kiváló, igen testes, elegáns száraz vörösbor illik hozzá.

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Vegetáriánus piláf

Vegetáriánus piláf
5 dkg felolvasztott mirelit zöldborsó
1 db kockára vágott cukkini
0.5 szál kockára vágott sárgarépa
1 fej finomra vágott vöröshagyma
2 dkg vaj

1. A vajat nagy, öntöttvas serpenyőben felolvasztjuk, és a hagymát kb. 1 perc alatt üvegesre fonnyasztjuk benne. Hozzáadjuk a rizst, jól elkeverjük. Felöntjük a húslevessel, beletesszük a sárgarépát meg a bouquet garnit. Felforraljuk, aztán kis lángon, lefedve kb. 25 percig főzzük, amíg a rizs az összes folyadékot magába szívja és készre fő. A bouquet garnit kidobjuk.

2. A cukkinit és a zöldborsót belekeverjük a rizsbe. Még 3-4 percig együtt melegítjük, aztán tálaljuk.

A tarka zöldséges rizs ideális köret a Stroganoff bélszínhez.

Bélszín Stroganoff módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2554 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek Egytálételek
(Vince Kiadó, 2008)

Az egytálételeket szinte az egész világon mindenütt kedvelik, mert ízletesek és egyszerűen elkészíthetők. Ez a könyv különböző országok különlegesen jó ízű receptjeit kínálja, mint a lazacos-rombuszhalas fricassée vagy a... bővebben...
Bélszín Stroganoff módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek Egytálételek
(Vince Kiadó, 2008)

Az egytálételeket szinte az egész világon mindenütt kedvelik, mert ízletesek és egyszerűen elkészíthetők. Ez a könyv különböző országok különlegesen jó ízű receptjeit kínálja, mint a lazacos-rombuszhalas fricassée vagy a... bővebben...
cikkek