Lazacos-rombuszhalas becsinált

Lazacos-rombuszhalas fricassée

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Lazacos-rombuszhalas becsinált
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg darabolt lazacfilé
8 db konyhakész garnélarák
8 db héj nélküli fésűkagyló
20 dkg darabolt nyelvhal
vagy
20 dkg darabolt rombuszhal
2 evőkanál finomra vágott metélőhagyma
1 szál Julienre vágott póréhagyma
2 szem finomra vágott mogyoróhagyma
10 dkg vaj
1 szál Julienre vágott sárgarépa
3 evőkanál fehérbor
2 és fél dl tejszín
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Sütőedényben 2 dkg vajat erős tűzön felolvasztunk, a fésűkagylót megpirítjuk benne, majd kivesszük, papírtörlőn leitatjuk. Ezután egymás után megpirítjuk a garnélákat, a 8 darabra vágott lazacot és a 8 darabra vágott rombuszhalat vagy nyelvhalat is, mindig 2 dkg vajban, majd ugyanúgy leitatjuk.

2. A maradék vajat nagy (3 liter űrtartalmú) tűzálló serpenyőben kis lángon felolvasztjuk. Beletesszük a mogyoróhagymát, 2-3 percig fonnyasztjuk, vigyázva, hogy ne barnuljon meg, majd a sárgarépa- és a póréhagyma-csíkokat is hozzáadjuk. Lefedve, kis lángon kb. 8 percig pároljuk. Hozzáöntjük a bort, és addig főzzük, amíg kb. 1 evőkanálnyi folyadék marad. Belekeverjük a tejszínt, még 5 percig főzzük.

3. Óvatosan hozzáadjuk a tenger gyümölcseit, ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük, és 2-3 percig pároljuk. Levesszük a tűzről, megszórjuk a metélőhagymával, azonnal tálaljuk.

Az aprításnak azt a módját, amikor egyformán gyufaszálnyi csíkokra vágjuk a zöldségeket, julienne-nek nevezzük.
A fricassée,vagyis a becsinált általában szárnyas-vagy borjúhúsból készül, de ennek az ételnek a halból és a tenger gyümölcseiből készült változatával is érdemes megismerkedni,mert remek.
A lazacot bármilyen más halfajtával helyettesíthetjük.
Lazacos-rombuszhalas becsinált
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1219 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek Egytálételek
(Vince Kiadó, 2008)

Az egytálételeket szinte az egész világon mindenütt kedvelik, mert ízletesek és egyszerűen elkészíthetők. Ez a könyv különböző országok különlegesen jó ízű receptjeit kínálja, mint a lazacos-rombuszhalas fricassée vagy a... bővebben...
Lazacos-rombuszhalas becsinált
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek Egytálételek
(Vince Kiadó, 2008)

Az egytálételeket szinte az egész világon mindenütt kedvelik, mert ízletesek és egyszerűen elkészíthetők. Ez a könyv különböző országok különlegesen jó ízű receptjeit kínálja, mint a lazacos-rombuszhalas fricassée vagy a... bővebben...
lexikon