Ropogós lazac sóskamártással

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető drága
Ropogós lazac sóskamártással
Eszközök: kés, reszelő, serpenyő, tűzhely
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 szelet 15 dkg-os, bőrös lazac
4 dkg vaj
½ evőkanál napraforgóolaj
ízlés szerint tengeri só
ízlés szerint bors
A kenéshez:
A sóskamártáshoz:
25 dkg friss, tisztított sóska
2 evőkanál zsíros tejszín
1 teáskanál finomra vágott reszelt citromhéj
3 dkg vaj
ízlés szerint
csipet cayenne-bors
ízlés szerint bors

Elkészítés:

1. Minden lazacszelet bőrét 3 vagy 4 helyen bemetsszük ügyelve, hogy a hal húsába ne vágjunk bele, majd a bőrét vékonyan megkenjük olajjal, és meghintjük sóval, borssal.

2. A vajat a fél evőkanál olajjal együtt felforrósítjuk egy akkora vastag aljú serpenyőben, amelyben a halszeletek egy rétegben elférnek. A lazacot, amit előtte 2,5 cm vastagra felszeleteltünk és gondosan kifiléztünk, leöblítettünk és szárazra töröltünk, a bőrös oldalukkal lefelé beletesszük, és körülbelül 7 percig sütjük, amíg a hal bőre ropogósra sül - a serpenyőt időnként megrázogatjuk, hogy a hal ne ragadjon le.

3. Közben a sóskamártáshoz vastag aljú serpenyőben felforrósítjuk a vajat, a sóskaleveleket megfonnyasztjuk rajta, majd hozzákeverjük a tejszínt és a citromhéjat. Amikor a tejszín is felforrósodott, sóval, borssal, és esetleg Cayenne-borssal ízesítjük. A lazacszeleteket a mártással tálaljuk.

Aromatikus, száraz, vegetális ízzel rendelkező, nem fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Ropogós lazac sóskamártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1130 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia konyha Francia konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A franciák híresek a gasztronómia iránti kitüntetett figyelmükről, valamint választékosságukról az alapanyagok, a főzés és az étkezés területén. Valójában mindennél jobban szeretnek enni, és csodálatos konyhájuk tükrözi a... bővebben...
Ropogós lazac sóskamártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia konyha Francia konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A franciák híresek a gasztronómia iránti kitüntetett figyelmükről, valamint választékosságukról az alapanyagok, a főzés és az étkezés területén. Valójában mindennél jobban szeretnek enni, és csodálatos konyhájuk tükrözi a... bővebben...
recept beküldése