Lazac póréhagymával fóliában

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Lazac póréhagymával fóliában
Eszközök: alufólia, kés, lábas, sütő, tűzhely
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 nagy félbevágott, vékonyra szeletelt póréhagyma
4 db 15 dkg-os, konyhakész lazacfilé
2 evőkanál olívaolaj
12 szelet citrom
4 evőkanál zsíros főzőtejszín
vagy
4 evőkanál créme fraiche
6 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyem
vagy
6 evőkanál friss, apróra vágott zöldfűszer
ízlés szerint bors
ízlés szerint
Az alufólia kenéséhez:
kevés olívaolaj

Elkészítés:

1. Jól záró fedővel rendelkező lábosban felforrósítjuk az olajat. Belekeverjük a hosszában felvágott póréhagymát, majd a lángot takarékra állítjuk.A póréhagymának csak a fehér részét használjuk. A lábost lefedjük, és a pórét 8-10 percig pároljuk, amíg megpuhul, de még nem kezd barnulni. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

2. Alufóliából négy akkora darabot vágunk ki, amelyekbe a lebőrözött, kiszálkázott, leöblített filéket egyenként lazán beburkolhatjuk. A fóliadarabok közepét megkenjük kevés olívaolajjal. 3-3 citromszeletet teszünk az olajozott felületekre, majd ezekre fektetjük a lazacfiléket.

3. A póréhagymát elosztjuk a halszeleteken, meghintjük a zöldfűszerekkel, és megkenjük 1-1 evőkanál tejszínnel. A fóliát összezárjuk felette - a széleket duplán hajtjuk vissza, hogy a lé ne folyhasson ki sütés közben.

4. Az alufólia-batyukat 220 °C-ra előmelegített sütőbe téve sütjük 12 percig, vagy amíg a hal omlós lesz - erről meggyőződhetünk, ha megbontjuk az egyik batyut.

5. A lazacot a póréhagymával együtt előmelegített tányérokra osztjuk, és meglocsoljuk az alufóliában összegyűlt lével.

A hat evőkanál zöldfűszert metélőhagyma, menta, petrezselyemzöld és tárkony ízlés szerinti keverékéből készítsük el.
Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Lazac póréhagymával fóliában
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4370 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia konyha Francia konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A franciák híresek a gasztronómia iránti kitüntetett figyelmükről, valamint választékosságukról az alapanyagok, a főzés és az étkezés területén. Valójában mindennél jobban szeretnek enni, és csodálatos konyhájuk tükrözi a... bővebben...
Lazac póréhagymával fóliában
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia konyha Francia konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A franciák híresek a gasztronómia iránti kitüntetett figyelmükről, valamint választékosságukról az alapanyagok, a főzés és az étkezés területén. Valójában mindennél jobban szeretnek enni, és csodálatos konyhájuk tükrözi a... bővebben...
bevásárlólista