Grillezett sügér édesköménnyel és paprikával

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető drága
Grillezett sügér édesköménnyel és paprikával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db vékonyra szeletelt édesköménygumó
2 nagy vékonyra szeletelt, kimagozott piros húsú kaliforniai paprika
6 db 15 dkg-os, konyhakész vörös tengeri sügér
2 gerezd zúzott fokhagyma
4 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
igény szerint cikkekre vágott citrom

Elkészítés:

1. A lepikkelyezett halfiléket óvatosan végigsimítjuk, és csipesszel eltávolítjuk a szálkákat.

2. Jól záró fedővel rendelkező serpenyőben felforrósítunk 2 evőkanál olajat. Belekeverjük a paprikát, az édesköményt meg a fokhagymát. Megsózzuk, megborsozzuk, majd takaréklángra állítjuk. Lefedjük a serpenyőt, és a zöldségeket 15-20 perc alatt puhára pároljuk.

3. Közben a grillsütőt a legmagasabb fokozatra előmelegítjük. A halfilék bőrös felét megkenjük olajjal, majd ízlés szerint meghintjük sóval és borssal. A bőrös felükkel felfelé a sütőtálcára tesszük, és 3 percig grillezzük, vagy amíg a bőrük ropogósra és aranybarnára pirul.

4. A filéket megfordítjuk, ezt az oldalukat is megkenjük olajjal, majd ízlés szerint meghintjük sóval és borssal. További 1 percig grillezzük, vagy amíg késheggyel megállapíthatjuk, hogy húsa már omlós.

5. Az édesköményt és a paprikát szétosztjuk négy tányéron. A halfiléket félbevágjuk,

és 3-3 darabot teszünk minden adag zöldségre. Azonnal tálaljuk a citromcikkekkel.

Szabadtűzön, roston is elkészíthetjük ezt a fogást, így még különlegesebb ízhatást érhetünk el.
Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Száraz rozé illik hozzá.
Grillezett sügér édesköménnyel és paprikával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1306 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia konyha Francia konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A franciák híresek a gasztronómia iránti kitüntetett figyelmükről, valamint választékosságukról az alapanyagok, a főzés és az étkezés területén. Valójában mindennél jobban szeretnek enni, és csodálatos konyhájuk tükrözi a... bővebben...
Grillezett sügér édesköménnyel és paprikával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia konyha Francia konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A franciák híresek a gasztronómia iránti kitüntetett figyelmükről, valamint választékosságukról az alapanyagok, a főzés és az étkezés területén. Valójában mindennél jobban szeretnek enni, és csodálatos konyhájuk tükrözi a... bővebben...
most van szezonja