Halgaluskák joghurtmártással

| Párolt halgaluska receptek
Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Halgaluskák joghurtmártással
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
75 dkg lebőrözött fehér húsú halfilé
1 kis fej szeletelt vöröshagyma
½ teáskanál őrölt koriander
2 kisebb tojás
másfél dl zsírszegény joghurt
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A mártáshoz:
másfél dl joghurt
2 evőkanál kukoricakeményítő
1 csokor vízitorma
2 evőkanál zsíros főzőtejszín
vagy
2 evőkanál créme fraiche
A tálaláshoz:
igény szerint főtt basmati rizs
igény szerint főtt vadrizs

Elkészítés:

1. A darabokra vágott fehér húsú halfilét, például tőkehalat leöblítjük és utána 30 másodpercig aprítjuk a robotgépben, majd a hozzáadott 2 db tojás fehérjéjével további 30 másodperc alatt sűrűre pürésítjük. Hozzáadjuk az őrölt koriandert, a szerecsendió-virágot meg a joghurtot, sóval, borssal ízesítjük, majd simára keverjük. Átkanalazzuk egy tálba, lefedjük, és legalább 30 percre a hűtőbe tesszük.

2. A keveréket átkanalazzuk habzsákba, és 10 cm hosszú kolbászformákat nyomunk belőle. Desszertkanállal gömbölyded halmokat is szedhetünk, amelyeket két kanállal ovális galuskákká formálunk.

3. Lábosban nagyjából 5 cm-nyi vizet felforralunk, és beledobjuk a vöröshagymát. A halgaluskákat falapáttal vagy kanállal beleengedjük a vízbe. Lefedjük, és közben egyszer megfordítva 8 percig főzzük. Szűrőlapáttal kiszedjük, és lecsepegtetjük.

4. A mártáshoz a vízitormát durvára aprítjuk - néhány levelet félreteszünk a díszítéshez -, robotgépben az alaplével együtt pürésítjük, és átöntjük egy kis lábosba. A keményítőt elkeverjük a joghurtban, majd a mártáshoz adjuk. Folytonos keverés mellett felforraljuk.

5. Belekeverjük a creme fraîche-t vagy a tejszínt, sóval, borssal ízesítjük, és levesszük a tűzről.

A halgaluskákat a vízitormával díszítve, a mártással és főtt rizzsel tálaljuk.

Csirkealaplé

Csirkealaplé
200 dkg darabolt csirkeaprólék
0.5 dl olaj
1 nagyobb fej vöröshagyma
100 dkg hasábokra vágott vegyes zöldség
20 dkg kelkáposzta
2 gramm szegfűbors
2 gramm fekete bors
1 ág zellerlevél vagy

1. Sós, hideg vízben feltesszük főzni a húst, a hagymát, a kelkáposztát, fűszereket, sót.

2. A zöldségeket megpirítjuk az olajon, majd a leveshez adjuk.

3. Lassan és hosszasan főzzük, majd leszűrjük.

Levesek, főzelékek és mártások készítésekor használjuk.

Halgaluskák joghurtmártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1216 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia konyha Francia konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A franciák híresek a gasztronómia iránti kitüntetett figyelmükről, valamint választékosságukról az alapanyagok, a főzés és az étkezés területén. Valójában mindennél jobban szeretnek enni, és csodálatos konyhájuk tükrözi a... bővebben...
Halgaluskák joghurtmártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia konyha Francia konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A franciák híresek a gasztronómia iránti kitüntetett figyelmükről, valamint választékosságukról az alapanyagok, a főzés és az étkezés területén. Valójában mindennél jobban szeretnek enni, és csodálatos konyhájuk tükrözi a... bővebben...
google+