Tőkehal baszk módra

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető drága
Tőkehal baszk módra
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db 20 dkg-os, lebőrözött tőkehalfilé
1 db citrom héja, csíkokra vágott
2 db sült, csíkokra vágott piros húsú kaliforniai paprika
½ teáskanál pirospaprika
másfél dl száraz fehérbor
2 nagy gerezd zúzott fokhagyma
4 nagy hámozott, apróra vágott paradicsom
1 nagy apróra vágott vöröshagyma
3 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál finomliszt
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A díszítéshez:
igény szerint friss, apróra vágott petrezselyemzöld

Elkészítés:

1. A tőkehalat kifilézzük, leöblítjük, lecsepegtetjük, majd az egyik oldalát nagyon vékonyan megszórjuk sóval és borssal ízesített liszttel. Tűzálló sütőedényben felforrósítunk 1 evőkanál olajat.

2. A halfiléket a belisztezett oldalukkal lefelé 2 percig sütjük, amíg kezdenek pirulni. Tányérra szedjük, és félretesszük. Kitöröljük a sütőedényt, majd a maradék olajat felforrósítjuk, és a vöröshagymát üvegesre pirítjuk benne.

3. Belekeverjük a kimagozott paradicsomot, a fokhagymát, a fehérbort meg a pirospaprikát. Sózzuk, borsozzuk, felforraljuk, majd takaréklángon - időnként megkeverve - 5 percig pároljuk.

4. Belekeverjük a kaliforniai paprika csíkokat - melyeket előtte kimagoztunk, grilleztünk és meghámoztunk - a citromhéjcsíkokat, majd felforraljuk. A halfiléket - pirított oldalukkal felfelé-a tetejére helyezzük, és sóval, borssal ízesítjük. A sütőedényt lefedjük, 200 °C-ra előmelegített sütőbe helyezzük, és a halszeleteket vastagságuktól függően 12-15 perc alatt omlósra sütjük.

5. A citromhéjat kidobjuk. A halfiléket a zöldségágyon, apróra vágott petrezselyemmel meghintve tálaljuk.

Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Tőkehal baszk módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1247 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia konyha Francia konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A franciák híresek a gasztronómia iránti kitüntetett figyelmükről, valamint választékosságukról az alapanyagok, a főzés és az étkezés területén. Valójában mindennél jobban szeretnek enni, és csodálatos konyhájuk tükrözi a... bővebben...
Tőkehal baszk módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia konyha Francia konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A franciák híresek a gasztronómia iránti kitüntetett figyelmükről, valamint választékosságukról az alapanyagok, a főzés és az étkezés területén. Valójában mindennél jobban szeretnek enni, és csodálatos konyhájuk tükrözi a... bővebben...
google+