Provence-i kagyló

Elkészítési idő: 85 perc Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Provence-i kagyló
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 gerezd finomra vágott fokhagyma
20 db héj nélküli, tisztított fésűkagyló
1 evőkanál friss zsemlemorzsa
1 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
5 dkg vaj
1 evőkanál olaj
6 dkg kimagozott, kockára vágott paradicsom
1 kis fej finomra vágott vöröshagyma
2 evőkanál olívaolaj
A díszítéshez:
ízlés szerint petrezselyemzöld

Elkészítés:

1. Az olívaolaj felét közepes hőmérsékleten, teflonserpenyőben felhevítjük. Hozzáadjuk a hagymát, fedő alatt 5 percig pároljuk. Hozzátesszük a paradicsomot és fedő nélkül 20 percig, időnként megkeverve főzzük, míg a massza besűrűsödik.

2. Egy másik serpenyőben a maradék olajat és a vajat felhevítjük. Amikor a vaj forr, beletesszük a fésűkagylót, és a legmagasabb hőfokon 2 percig mind a két oldalán megsütjük. Kivesszük a serpenyőből, konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük. A serpenyőt levesszük a tűzről. A serpenyőben visszamaradt, még meleg zsiradékba belekeverjük a fokhagymát. Hozzáadjuk a petrezselymet és a zsemlemorzsát, s az egészet alaposan összedolgozzuk.

3. Tálaláskor minden tányérra teszünk egy adag paradicsommasszát, és köré rakosgatunk 5 kagylót. Az egészre ráöntjük a fokhagymás keveréket. Petrezselyemlevelekkel díszítve azonnal tálaljuk.

A fésűkagyló tisztítása során a kagylókat az izomrost és az ikra közé szúrva kinyitjuk. A kagylókat megmossuk, gondosan eltávolítjuk róluk a szennyeződést, majd lehúzzuk a csillogó, fehér izmot és a fekete belet, de a narancsszínű ikra maradjon sértetlen.
Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Könnyű, száraz, fehér habzóbor illik hozzá.
Provence-i kagyló
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1458 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia konyha Francia konyha
(Vince Kiadó, 2007)

Amilyen sokszínű a francia táj, ugyanolyan a francia konyha is. A laktató elzászi specialitásoktól a mediterrán konyháig megtalálható benne szinte minden. Ebben a kis kötetben ínycsiklandó regionális ételeket talál, amilyen... bővebben...
Provence-i kagyló
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia konyha Francia konyha
(Vince Kiadó, 2007)

Amilyen sokszínű a francia táj, ugyanolyan a francia konyha is. A laktató elzászi specialitásoktól a mediterrán konyháig megtalálható benne szinte minden. Ebben a kis kötetben ínycsiklandó regionális ételeket talál, amilyen... bővebben...
tippek, fortélyok