Rájauszony barna vajjal

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Rájauszony barna vajjal
Adag: 2 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
90 dkg rájauszony
5 dkg kockára vágott vaj
1 evőkanál fehérborecet
másfél evőkanál apróra vágott, friss petrezselyemzöld
1 evőkanál kapribogyó
2 szelet citrom
ízlés szerint
A tálaláshoz:
ízlés szerint cikkekre vágott citrom

Elkészítés:

1. A megnyúzott rájauszonyt nagy serpenyőbe tesszük, majd felöntjük annyi court bouillonnal, amennyi ellepi. Beletesszük a citromszeleteket, a babérlevelet, és megsózzuk.

2. A folyadékot lassan felforraljuk, az esetleg keletkező habot leszedjük a tetejéről, majd a ráját takaréklángon 5-7 percig főzzük, vagy amíg a lebeny legvastagabb része könnyedén elválik a porctól.

3. Közben a vajat kis lábosban felforrósítjuk - akkor jó, ha a vaj megbarnul, de nem ég meg.

4. A megfőtt ráját áttesszük egy előmelegített tálra. Fémlapáttal felemeljük a hús felső rétégét. Kiszedjük a porcot, majd a felemelt réteget visszahelyezzük. A lebenyt a közepén hosszában kettévágjuk, meghintjük a leöblített, lecsepegtetett kapribogyóval és a petrezselyemmel.

5. A ráját a megolvasztott vajjal meglocsoljuk. A serpenyőt visszatesszük a tűzhelyre, az ecetet beleöntjük, az edényt forgatva körbefuttatjuk, majd ezt is ráöntjük a rájára. Ízlés szerint citromcikkekkel tálalhatjuk.

Zöldségalaplé

Zöldségalaplé
3 szál apróra vágott szárzeller
3 db apróra vágott póréhagyma
3 db apróra vágott sárgarépa
1 szál szárzeller
2 ág kakukkfű
5 szem tört fekete bors
2 evőkanál tengeri só
2 fej szeletelt vöröshagyma
5 dl fehérbor
20 dl víz

1. A fűszercsokrot kötünk petrezselyemből, kakukkfűből, 2 babérlevélből és 1 szál szárzellerből .

2. A court bouillonhoz (alapléhez) nagy lábosban felforraljuk a vizet a borral, a zöldségekkel, a fűszercsokorral, a babérlevéllel, a sóval és borssal. A lángot takarékra állítjuk, és fedő nélkül 30 percig főzzük. Átszűrjük, a zöldségeket kidobjuk, és a lét hagyjuk kihűlni.

Rájauszony barna vajjal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 997 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia konyha Francia konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A franciák híresek a gasztronómia iránti kitüntetett figyelmükről, valamint választékosságukról az alapanyagok, a főzés és az étkezés területén. Valójában mindennél jobban szeretnek enni, és csodálatos konyhájuk tükrözi a... bővebben...
Rájauszony barna vajjal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia konyha Francia konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A franciák híresek a gasztronómia iránti kitüntetett figyelmükről, valamint választékosságukról az alapanyagok, a főzés és az étkezés területén. Valójában mindennél jobban szeretnek enni, és csodálatos konyhájuk tükrözi a... bővebben...
vegetáriánus ételek