Halrudacskák tartármártással

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Halrudacskák tartármártással
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db 10 dkg-os, lebőrözött nyelvhalfilé
3 evőkanál finomliszt
8 dkg friss zsemlemorzsa
2 nagy tojás
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A sütéshez:
igény szerint napraforgóolaj
A tálaláshoz:
igény szerint tartármártás
igény szerint cikkekre vágott citrom

Elkészítés:

1. A kiszálkázott nyelvhalfiléket 7-8 cm hosszú és 1 cm széles csíkokra vágjuk, majd félretesszük.

2. A lisztet műanyag zacskóba tesszük, sóval, borssal ízesítjük, és összerázzuk. A zsemlemorzsát lapostányérra szórjuk, a tojásokat sóval, borssal megszórjuk, és mélytányérban felverjük.

3. Vastag aljú serpenyőben bő olajat hevítünk 180-190 °C-ra - a hőfok akkor jó, ha egy kenyérkocka 30 másodperc alatt barnára pirul az olajban. A halcsíkok egynegyedét összerázzuk az ízesített liszttel, majd a felesleges lisztet lerázzuk róluk. A halcsíkokat gyorsan belemártjuk a tojásba, aztán megforgatjuk a zsemlemorzsában - ügyeljünk arra, hogy a morzsa mindenütt bevonja a halat.

4. A halrudacskákat több adagban beletesszük a forró olajba, és adagonként 2-3 perc alatt aranybarnára és ropogósra sütjük. Szűrőlapáttal kiszedjük, és papírtörlőn lecsepegtetjük. Meghintjük sóval, és amíg a többi haldarabot sütjük, a legalacsonyabb hőfokra előmelegített sütőben melegen tartjuk. Az olajat mindig felforrósítjuk, mielőtt a következő adagot beletesszük.

5. A kisütött halrudakat tartármártással és citromcikkekkel tálaljuk.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.

Tartármártás

Tartármártás
Majonézhez::
4 db tojás
3 dl olaj vagy
1 dkg
0.5 db leve citrom
1 dkg mustár
Tartármártáshoz::
1 evőkanál Worcestershire szósz
1 csapott mokkáskanál őrölt fehérbors
1 evőkanál fehérbor
1 dkg
0.5 dl keményre vert tejszín
1 csapott teáskanál porcukor
1 csapott evőkanál mustár
1 csapott mokkáskanál cayenni bors
ízlés szerint citromlé

1. Majonézt készítünk a következő módon: a tojássárgákhoz hozzáadjuk a citrom levét, a mustárt, és a sót. Először cseppekben, majd amikor kezd összeállni vékony sugárban hozzákeverjük az olajat.

2. Ha úgy érezzük, hogy nem akarja a tojás felvenni az olajat, néhány kanál forró vizet adjunk hozzá.

3. Amikor nem vesz fel több olajat, akkor kész.

4. Az elkészült kész majonézhez hozzákeverjük a többi összetevőt, és jól kikeverjük. A tejszínt keményre vert habként is a mártáshoz adhatjuk, így megakadályozzuk, hogy elfolyósodjon.

Halrudacskák tartármártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1571 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia konyha Francia konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A franciák híresek a gasztronómia iránti kitüntetett figyelmükről, valamint választékosságukról az alapanyagok, a főzés és az étkezés területén. Valójában mindennél jobban szeretnek enni, és csodálatos konyhájuk tükrözi a... bővebben...
Halrudacskák tartármártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia konyha Francia konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A franciák híresek a gasztronómia iránti kitüntetett figyelmükről, valamint választékosságukról az alapanyagok, a főzés és az étkezés területén. Valójában mindennél jobban szeretnek enni, és csodálatos konyhájuk tükrözi a... bővebben...
vegetáriánus ételek