Zöld halcurry thaiföldi módra

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető drága
Zöld halcurry thaiföldi módra
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 dl kókusztej
75 dkg lebőrözött, kockára vágott fehér húsú halfilé
1 evőkanál napraforgóolaj
2 és fél dkg sós lében eltett egész zöldbors
1 evőkanál kristálycukor
1 evőkanál halszósz
½ db csíkokra vágott, kimagozott piros húsú paprika
vagy
½ db csíkokra vágott, kimagozott zöld húsú paprika
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt feketebors
A díszítéshez:
2 evőkanál összetépkedett bazsalikomlevél
A zöld currykrémhez:
2 és fél dl kókusztej
½ evőkanál őrölt kömény
2 és fél dkg szeletelt, hámozott gyömbérgyökér
1 evőkanál őrölt koriander
2 evőkanál citromlé
1 szál apróra vágott ázsiai citromfű
8 db félbevágott, kimagozott chilipaprika
5 szál finomra vágott újhagyma
vagy
5 szem finomra vágott mogyoróhagyma

Elkészítés:

1. A zöld currykrémhez a hozzávalókat mixerben vagy konyhai robotgépben pürésítjük, közben a tál oldaláról is lekapargatjuk. Amikor a krém már jó sűrű, akkor kevés kókusztejet vagy néhány csepp olajat adunk hozzá. Tálba öntjük, letakarjuk, félretesszük.

2. Az olajat wokban vagy nagy serpenyőben felhevítjük, belerakjuk a nem csípős paprikát, és kb. 4 perc alatt aranybarnára pároljuk. Hozzáadjuk a zöld borsot, valamint 1 evőkanálnyit a sós levéből, a cukrot és a kókusztejet, felfőzzük, és kb. 3 percig forraljuk.

3. 4 evőkanál zöld currykrémet, a kaffercitrom-leveleket és a halat hozzáadjuk és 5-10 percig főzzük, ez idő alatt a hal megpuhul. A kaffircitromlevelet kidobjuk. A curryt sóval, borssal és a halmártással fűszerezzük, melegen tartjuk.

4. A halat tálaláshoz előmelegített tálalótálba tesszük, majd a mártást ráöntjük, bazsalikomlevelekkel díszítjük. Párolt jázminrizzsel kínálhatjuk.

A jellegzetes ázsiai ételt, a curryt ebben a receptben zöld currykrémmel készítik, ami a halnak friss, eredeti ízt ad. Az igazi thaiföldi csemegét párolt jázminrizzsel tálalják.
Zöld halcurry thaiföldi módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1408 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Halak és a tenger gyümölcsei Halak és a tenger gyümölcsei
(Vince Kiadó, 2007)

Tenger adta kulináris örömök! A halak és a tenger gyümölcsei nemcsak ízletesek, hanem könnyen emészthető és egészséges ételek is. Legyen az egy bouillabaisse, spanyol paella vagy - kicsit fantáziadúsabban - nyelvhal... bővebben...
Zöld halcurry thaiföldi módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Halak és a tenger gyümölcsei Halak és a tenger gyümölcsei
(Vince Kiadó, 2007)

Tenger adta kulináris örömök! A halak és a tenger gyümölcsei nemcsak ízletesek, hanem könnyen emészthető és egészséges ételek is. Legyen az egy bouillabaisse, spanyol paella vagy - kicsit fantáziadúsabban - nyelvhal... bővebben...
tippek, fortélyok