Csípős csicseriborsó-egytál

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető olcsó
Csípős csicseriborsó-egytál
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
½ teáskanál piros chilipor
2 evőkanál olívaolaj
1 nagyobb fej apróra vágott vöröshagyma
3 gerezd zúzott fokhagyma
40 dkg darabolt konzervparadicsom
2 és fél dl zöldségleves
3 evőkanál finomra vágott petrezselyem

Elkészítés:

1. A csicseriborsót tálba tesszük, és bő hideg vízzel leöntjük. Egy éjszakán át puhulni hagyjuk, másnap leszűrjük. Nagy fazékban vizet forralunk, és a csicseriborsót kb. 1 óra alatt puhára főzzük benne, majd jól lecsepegtetjük.

2. Az olajat egy nagy lábasban felhevítjük, a hagymát közepes hőfokon aranyszínűre pirítjuk benne (kb. 5 perc). Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd 1 percig együtt pároljuk.

3. A megpárolt hagymát megszórjuk a chiliporral, a darabokra vágott paprikákat, időnként megkeverve kb. 5 percig főzzük, amíg a paprikadarabok megpuhulnak. Hozzáadjuk a paradicsomot, a zöldséglevest és a csicseriborsót, felforraljuk.

4. Az ételt kis lángon, 25 percig főzzük, amíg a leve kissé besűrűsödik. Röviddel a tálalás előtt keverjük bele a petrezselymet.

Hideg téli napokon remek, melegítő egytálétel paprikával, paradicsommal és chilivel - nem csak vegetáriánusoknak.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Csípős csicseriborsó-egytál
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2359 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek Egytálételek
(Vince Kiadó, 2008)

Az egytálételeket szinte az egész világon mindenütt kedvelik, mert ízletesek és egyszerűen elkészíthetők. Ez a könyv különböző országok különlegesen jó ízű receptjeit kínálja, mint a lazacos-rombuszhalas fricassée vagy a... bővebben...
Csípős csicseriborsó-egytál
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek Egytálételek
(Vince Kiadó, 2008)

Az egytálételeket szinte az egész világon mindenütt kedvelik, mert ízletesek és egyszerűen elkészíthetők. Ez a könyv különböző országok különlegesen jó ízű receptjeit kínálja, mint a lazacos-rombuszhalas fricassée vagy a... bővebben...
facebook