Bélszín mogyoróhagymával, tejföllel és szardellával

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Bélszín mogyoróhagymával, tejföllel és szardellával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 és ¼ dl tejföl
3 szem finomra vágott mogyoróhagyma
4 szelet bélszín
1 evőkanál borpárlat
3 dkg vaj
1 evőkanál olaj
1 és ¼ dl tej
3 evőkanál marhahús-alaplé
vagy
3 evőkanál borjúhúsalaplé
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. A szardellafiléket kis tálba tesszük, és leöntjük tejjel. 15 percig ázni hagyjuk, aztán leszűrjük, jól leöblítjük, majd a filéket összevágjuk. Az olajat egy nagy öntöttvas serpenyőben felforrósítjuk. Beletesszük az egyenként kb. 18 dkg-os bélszínszeleteket, és mindkét oldalukat kb. 2 percig sütjük (a belseje maradjon rózsaszín), kiszedjük, melegen tartjuk.

2. A vajat megolvasztjuk, beletesszük a mogyoróhagymát, és kis lángon 2-3 perc alatt üvegesre fonnyasztjuk. Ráöntjük a borpárlatot, 30 másodpercig főzzük, aztán levesszük a tűzről. Hozzáadjuk a tejfölt, az összevágott szardellát, a borjúhúsalaplét vagy a marhahúsalaplét:, és frissen őrölt fekete borssal fűszerezzük. Az egészet jól összekeverjük, majd a serpenyőt újra a tűzre tesszük, a mártást kb. 2 percig főzzük.

3. Tálaláshoz a húst előmelegített tányérokra tesszük, és ráöntjük a forró mártást.

Szaftos marhahús krémes, borpárlattal finomított szardellamártással:gyorsan elkészíthető, mégis rendkívüli vacsora.
A bélszín helyett vékonyra szeletelt hátszínt is használhatunk.
Fűszeres, erőteljes ízű, igen testes, száraz, karakteres vörösbor illik hozzá.
Kiváló, igen testes, elegáns száraz vörösbor illik hozzá.

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg marhacsont
5 szem egész bors
1 csokor bouquet garni
2 evőkanál paradicsompüré
40 dl hideg víz
1 szál darabolt szárzeller
1 szál darabolt póréhagyma
2 szál darabolt sárgarépa
1 fej negyedelt vöröshagyma
ízlés szerint

1. A marhacsontot 230 °C-ra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük. Félidőben hozzáadjuk a sárgarépát, a szárzellert és a póréhagymát.

2. Fazékba tesszük a csontokat és a zöldségeket, felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a paradicsompürét, a bouquet garnit és a borsot. 3-4 órán át gyöngyözve főzzük, a keletkező habot leszedjük a tetejéről.

3. A levet finom szűrőn át tálba szűrjük. A zöldségekből gyengéden kinyomkodjuk a levet. Hűtőszekrényben hagyjuk hűlni, majd a zsírt leszedjük a tetejéről.

Borjúhúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg borjúcsont
5 szem egész bors
1 csokor bouquet garni
2 evőkanál paradicsompüré
40 dl hideg víz
1 szál darabolt póréhagyma
1 szál darabolt szárzeller
2 szál darabolt sárgarépa
1 fej negyedelt vöröshagyma

1. A marhacsontot 230 °C-ra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük. Félidőben hozzáadjuk a sárgarépát, a szárzellert és a póréhagymát.

2. Fazékba tesszük a csontokat és a zöldségeket, felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a paradicsompürét, a bouquet garnit és a borsot. 3-4 órán át gyöngyözve főzzük, a keletkező habot leszedjük a tetejéről.

3. A levet finom szűrőn át tálba szűrjük. A zöldségekből gyengéden kinyomkodjuk a levet. Hűtőszekrényben hagyjuk hűlni, majd a zsírt leszedjük a tetejéről.

Bélszín mogyoróhagymával, tejföllel és szardellával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1227 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek Egytálételek
(Vince Kiadó, 2008)

Az egytálételeket szinte az egész világon mindenütt kedvelik, mert ízletesek és egyszerűen elkészíthetők. Ez a könyv különböző országok különlegesen jó ízű receptjeit kínálja, mint a lazacos-rombuszhalas fricassée vagy a... bővebben...
Bélszín mogyoróhagymával, tejföllel és szardellával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek Egytálételek
(Vince Kiadó, 2008)

Az egytálételeket szinte az egész világon mindenütt kedvelik, mert ízletesek és egyszerűen elkészíthetők. Ez a könyv különböző országok különlegesen jó ízű receptjeit kínálja, mint a lazacos-rombuszhalas fricassée vagy a... bővebben...
szótár