Spagetti tengerész módra

Elkészítési idő: 85 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Spagetti tengerész módra
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg filézett, kockára vágott tonhal
25 dkg karikára vágott kalmár
50 dkg spagetti
25 dkg mélyhűtött rákhús
vagy
25 dkg rákhús
3 evőkanál olívaolaj
1 fej finomra vágott vöröshagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál paradicsompüré
40 dkg darabolt konzervparadicsom
1 szál kakukkfű
4 evőkanál finomra vágott bazsalikomlevél
ízlés szerint őrölt feketebors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Nagy fazékban felhevítünk 2 evőkanál olívaolajat. A hagymát és a fokhagymát üvegesre pároljuk benne (kb. 4 perc), belekeverjük a paradicsomvelőt, majd 1 percig azzal együtt pároljuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, a kakukkfüvet és a babérlevelet, sóval, borssal ízesítjük. Felforraljuk, lassú tűzön kb. 25 percig főzzük.

2. A maradék olajat felhevítjük egy nagy serpenyőben, belerakjuk a tonhalat, magas hőmérsékleten majdnem teljesen átsütjük (kb. 3 perc). Halkanállal kiemeljük a serpenyőből, és szitára téve tálra csepegtetjük. A serpenyőben maradt olajat újra felmelegítjük, és a tintahalkarikákat magas hőmérsékleten fehérre sütjük benne (kb. 3 percig). Kiemeljük a serpenyőből, a tonhallal együtt lecsepegtetjük.

3. A kakukkfüvet és a babérlevelet kivesszük a paradicsomszószból, aztán beletesszük a tonhalat, a tintahalkarikákat, a rákhúst és 3 evőkanál bazsalikomlevelet. Óvatosan összekeverjük, vigyázva, nehogy a hal szétessen. Sóval, borssal fűszerezzük. Levesszük a tűzről, melegen tartjuk.

4. Eközben nagy fazékban enyhén sós vizet forralunk. Egy kevéske olajat öntünk hozzá, hogy a spagetti össze ne ragadjon, s ezután a csomagoláson lévő utasítás szerinti idő alatt a tésztát kifőzzük, jól lecsepegtetjük.

5. A spagettit előmelegített tányérra rendezzük, és néhány kanál paradicsomos mártást öntünk a tetejére. A maradék bazsalikommal megszórjuk, azonnal tálaljuk.

A spagettit vagy más hosszúmetéltet mindig két nagy villa segítségével keverjük össze, hogy mindenütt jól bevonja a mártás. Egyes konyhafelszerelési boltokban speciális spagettivillák kaphatók. Mindkét kezünkbe egy-egy villát fogva könnyen a tészta alá tudunk nyúlni minden oldalról, a közepe felé növelve a spagettihalmot. Addig folytatjuk, amíg a mártás mindenütt jól be nem lepi a tésztát.
A halat és a tenger gyümölcseit magas hőmérsékleten sütve a pórusok bezáródnak. Így megőrzik aromájukat és formájukat is.
A hosszú olasz tészta mellé az asszonyok remek halas-paradicsomos mártást készítettek fokhagymával és olívaolajjal abból a zsákmányból, amit a halászok a tengeren fogtak.
Spagetti tengerész módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2420 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Halak és a tenger gyümölcsei Halak és a tenger gyümölcsei
(Vince Kiadó, 2007)

Tenger adta kulináris örömök! A halak és a tenger gyümölcsei nemcsak ízletesek, hanem könnyen emészthető és egészséges ételek is. Legyen az egy bouillabaisse, spanyol paella vagy - kicsit fantáziadúsabban - nyelvhal... bővebben...
Spagetti tengerész módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Halak és a tenger gyümölcsei Halak és a tenger gyümölcsei
(Vince Kiadó, 2007)

Tenger adta kulináris örömök! A halak és a tenger gyümölcsei nemcsak ízletesek, hanem könnyen emészthető és egészséges ételek is. Legyen az egy bouillabaisse, spanyol paella vagy - kicsit fantáziadúsabban - nyelvhal... bővebben...
pinterest