Spagetti tengerész módra



Elkészítés:
1. Nagy fazékban felhevítünk 2 evőkanál olívaolajat. A hagymát és a fokhagymát üvegesre pároljuk benne (kb. 4 perc), belekeverjük a paradicsomvelőt, majd 1 percig azzal együtt pároljuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, a kakukkfüvet és a babérlevelet, sóval, borssal ízesítjük. Felforraljuk, lassú tűzön kb. 25 percig főzzük.
2. A maradék olajat felhevítjük egy nagy serpenyőben, belerakjuk a tonhalat, magas hőmérsékleten majdnem teljesen átsütjük (kb. 3 perc). Halkanállal kiemeljük a serpenyőből, és szitára téve tálra csepegtetjük. A serpenyőben maradt olajat újra felmelegítjük, és a tintahalkarikákat magas hőmérsékleten fehérre sütjük benne (kb. 3 percig). Kiemeljük a serpenyőből, a tonhallal együtt lecsepegtetjük.
3. A kakukkfüvet és a babérlevelet kivesszük a paradicsomszószból, aztán beletesszük a tonhalat, a tintahalkarikákat, a rákhúst és 3 evőkanál bazsalikomlevelet. Óvatosan összekeverjük, vigyázva, nehogy a hal szétessen. Sóval, borssal fűszerezzük. Levesszük a tűzről, melegen tartjuk.
4. Eközben nagy fazékban enyhén sós vizet forralunk. Egy kevéske olajat öntünk hozzá, hogy a spagetti össze ne ragadjon, s ezután a csomagoláson lévő utasítás szerinti idő alatt a tésztát kifőzzük, jól lecsepegtetjük.
5. A spagettit előmelegített tányérra rendezzük, és néhány kanál paradicsomos mártást öntünk a tetejére. A maradék bazsalikommal megszórjuk, azonnal tálaljuk.