Amerikai rákpogácsa

Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
47 és fél dkg mélyhűtött rákhús
vagy
47 és fél dkg friss rákhús
1 db tojás
½ teáskanál dijoni mustár
3 evőkanál friss zsemlemorzsa
2 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
2 teáskanál Tabasco-szósz
8 szál finomra vágott újhagyma
1 kisebb kockára vágott, kimagozott piros húsú paprika
másfél evőkanál frissen reszelt gyömbér
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 fej finomra vágott vöröshagyma
2 evőkanál olaj
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt feketebors
A panírozáshoz:
20 dkg liszt
5 dkg reszelt parmezán sajt
2 db tojás
10 dkg friss zsemlemorzsa
A sütéshez:
olaj
A tálaláshoz:
igény szerint szeletelt citrom

Elkészítés:

1. Serpenyőben felhevítjük a növényi olajat. Beletesszük a hagymát, a fokhagymát, a gyömbért, és 1 percig pároljuk. Hozzáadjuk a paprikát, az újhagymát, és még 2 percig pároljuk. Tálra öntjük, 20 percig pihentetjük. A rákhúst, a Tabascót, a petrezselymet, a mustárt és kevéske sót, valamint a borsot belekeverjük a lehűtött keverékbe. Hozzáadjuk a kissé felvert tojást.

2. Az összedolgozott masszát, a pogácsák kívánt méretének függvényében, 4-6 vagy 12 adagra szétosztjuk Belisztezett kézzel, belisztezett gyúródeszkán pogácsákat formázunk, tálcára tesszük, lefedve 30 percig a hűtőszekrényben tároljuk, hogy megszilárduljon.

3. Egy nagy méretű sütőpapírra lisztet szórunk, egy másik papíron a zsemlemorzsát és a parmezánt összekeverjük. A tojásokat lapos tálba ütjük, felverjük. A pogácsákat darabonként megforgatjuk a lisztben, a fölösleges lisztet leveregetjük. Ezután megforgatjuk a tojásban, és a tojást ecsettel is rákenjük. Halkéssel kiemeljük, beleforgatjuk a zsemlemorzsa-parmezán keverékébe. A pogácsákat még egy kicsit formázzuk, eközben a panírt jól rányomkodjuk.

4. Serpenyőben egy centiméternyi olajat forrósítunk. A pogácsákat adagonként, közepes hőmérsékleten, mindkét oldalán 1-2 perc alatt aranybarnára sütjük. Papírtörlőn lecsepegtetjük, citromszeletekkel tálaljuk.

Tökéletes ebéd ez a ropogós rákpogácsa. Saláta illik hozzá. Készíthetünk sok apró pogácsát is, amelyek egy grillparti vagy nyári piknik alkalmából kiváló előételül szolgálhatnak.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Könnyű, száraz, fehér habzóbor illik hozzá.
Amerikai rákpogácsa
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3200 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Halak és a tenger gyümölcsei Halak és a tenger gyümölcsei
(Vince Kiadó, 2007)

Tenger adta kulináris örömök! A halak és a tenger gyümölcsei nemcsak ízletesek, hanem könnyen emészthető és egészséges ételek is. Legyen az egy bouillabaisse, spanyol paella vagy - kicsit fantáziadúsabban - nyelvhal... bővebben...
Amerikai rákpogácsa
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Halak és a tenger gyümölcsei Halak és a tenger gyümölcsei
(Vince Kiadó, 2007)

Tenger adta kulináris örömök! A halak és a tenger gyümölcsei nemcsak ízletesek, hanem könnyen emészthető és egészséges ételek is. Legyen az egy bouillabaisse, spanyol paella vagy - kicsit fantáziadúsabban - nyelvhal... bővebben...
tippek, fortélyok