Amerikai rákpogácsa



Elkészítés:
1. Serpenyőben felhevítjük a növényi olajat. Beletesszük a hagymát, a fokhagymát, a gyömbért, és 1 percig pároljuk. Hozzáadjuk a paprikát, az újhagymát, és még 2 percig pároljuk. Tálra öntjük, 20 percig pihentetjük. A rákhúst, a Tabascót, a petrezselymet, a mustárt és kevéske sót, valamint a borsot belekeverjük a lehűtött keverékbe. Hozzáadjuk a kissé felvert tojást.
2. Az összedolgozott masszát, a pogácsák kívánt méretének függvényében, 4-6 vagy 12 adagra szétosztjuk Belisztezett kézzel, belisztezett gyúródeszkán pogácsákat formázunk, tálcára tesszük, lefedve 30 percig a hűtőszekrényben tároljuk, hogy megszilárduljon.
3. Egy nagy méretű sütőpapírra lisztet szórunk, egy másik papíron a zsemlemorzsát és a parmezánt összekeverjük. A tojásokat lapos tálba ütjük, felverjük. A pogácsákat darabonként megforgatjuk a lisztben, a fölösleges lisztet leveregetjük. Ezután megforgatjuk a tojásban, és a tojást ecsettel is rákenjük. Halkéssel kiemeljük, beleforgatjuk a zsemlemorzsa-parmezán keverékébe. A pogácsákat még egy kicsit formázzuk, eközben a panírt jól rányomkodjuk.
4. Serpenyőben egy centiméternyi olajat forrósítunk. A pogácsákat adagonként, közepes hőmérsékleten, mindkét oldalán 1-2 perc alatt aranybarnára sütjük. Papírtörlőn lecsepegtetjük, citromszeletekkel tálaljuk.