Szardínia mogyorós-petrezselymes kéregben

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Szardínia mogyorós-petrezselymes kéregben
Adag: 9 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
36 db konyhakész szardínia
1 dl olívaolaj
4 és fél evőkanál liszt
ízlés szerint őrölt feketebors
ízlés szerint
A díszítéshez:
igény szerint szeletelt citrom
igény szerint rukkola
A mogyorós-petrezselymes kéreghez:
4 és fél teáskanál finomra vágott petrezselyemzöld
22 és fél dkg pörkölt mogyoró
9 evőkanál friss zsemlemorzsa
4 és fél gerezd zúzott fokhagyma
9 szem finomra vágott mogyoróhagyma
3 és ⅓ dkg vaj
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt feketebors
A tálaláshoz:
4 és fél evőkanál langyos olívaolaj
ízlés szerint őrölt feketebors

Elkészítés:

1. A mogyorós-petrezselymes kéreghez a vajat kis edényben megolvasztjuk, beletesszük a mogyoróhagymát és a fokhagymát, fedő alatt kb. 3 perc alatt üvegesre pároljuk. Levesszük a tűzről, kevés sóval, borssal fűszerezzük, majd hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a mogyorót és a petrezselymet, jól összekeverjük.

2. A grillt magas hőfokra felmelegítjük. Az egyenként kb. 5 dkg-os szardíniákat leöblítjük, konyhai törlőpapírral leszárogatjuk. Tányérra vagy sütőpapírra lisztet szórunk, és jó erősen megfűszerezzük sóval és őrölt borssal. Egy másik tányérba beleöntjük olajat. Minden szardíniát, egyenként, beleforgatunk a lisztbe, a fölösleget lerázzuk róla, aztán mindkét oldalát belemerítjük az olajba. A hal felét grillezőtálba rakjuk, és a halak mindkét oldalát 3 percig grillezzük. Az első szardíniaadagot melegen tartjuk, amíg a többi halat grillezzük.

3. A halat megszórjuk a mogyorós-petrezselymes keverékkel, és jó erősen rányomkodjuk a bőrére. Újra, két adagonként, aranybarnára grillezzük.

4. A szardíniákat nagy tálalótálra vagy külön-külön tányérokra tesszük, és közéjük langyos olívaolajat csepegtetünk. Megszórjuk kevés borssal, citromszeletekkel, és rukolalevéllel díszítve tálaljuk.

Szabadtűzön, roston is elkészíthetjük ezt a fogást, így még különlegesebb ízhatást érhetünk el.
A mogyorós kéreg alatt grillezett, ropogós, friss szardínia különlegesen szaftos marad. Lehet főétel vagy előétel. Olívaolajjal, citromszeletekkel és friss kenyérrel kínáljuk.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Szardínia mogyorós-petrezselymes kéregben
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1838 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Halak és a tenger gyümölcsei Halak és a tenger gyümölcsei
(Vince Kiadó, 2007)

Tenger adta kulináris örömök! A halak és a tenger gyümölcsei nemcsak ízletesek, hanem könnyen emészthető és egészséges ételek is. Legyen az egy bouillabaisse, spanyol paella vagy - kicsit fantáziadúsabban - nyelvhal... bővebben...
Szardínia mogyorós-petrezselymes kéregben
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Halak és a tenger gyümölcsei Halak és a tenger gyümölcsei
(Vince Kiadó, 2007)

Tenger adta kulináris örömök! A halak és a tenger gyümölcsei nemcsak ízletesek, hanem könnyen emészthető és egészséges ételek is. Legyen az egy bouillabaisse, spanyol paella vagy - kicsit fantáziadúsabban - nyelvhal... bővebben...
google+