Zabaglione babapiskótával

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Zabaglione babapiskótával
Adag: 4-5 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A babapiskótához:
2 db szétválasztott tojás
5 dkg rétesliszt
A szóráshoz:
igény szerint porcukor
A zabaglionéhez:

Elkészítés:

1. A sütőt 200 °C-ra (gáz 6. fokozat) bemelegítjük. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk. Egy 1 cm-es nyílású habzsákot a kezünk ügyébe készítünk.

2. A babapiskótához a cukrot a tojások sárgáját fehéredésig keverjük. Egy másik edényben a tojások fehérjét kemény habbá verjük. Nagy evőkanállal a hab egyharmadát a cukros tojássárgájákba forgatjuk, óvatosan összekeverjük, nehogy a hab megtörjön, majd a többi habot is apránként belekeverjük. A lisztet beleszitáljuk, és a habzsákba töltve 8 cm hosszú rudakat nyomunk vele a sütőpapírra. A porcukorral kissé megszórjuk, és 5 percig pihentetjük. A sütőbe tolva 10 percig sütjük, és langyosan a sütőpapírról lefejtjük. Ha a papírt vízzel megspricceljük, a piskóta könnyebben lejön.

3. A zabaglionéhoz egy nagyobb lábasban vizet forralunk. Egy kisebb edényben a tojássárgájákat a cukorral fehéredésig verjük, majd a borral apránként felengedjük. A kisebb edényt a lassú forrásban lévő vízbe állítjuk, és krémet addig verjük, amíg a négyszeresére nem nőtt, habos nem lett. Négy talpas pohárba töltjük, és babapiskóta kíséretében azonnal tálaljuk.

Nem ritka, hogy a pohárba alulra friss gyümölcsöt, például megtisztított őszibarackot raknak, és a krémet erre öntik. Kitűnő a zabaglione, ha váratlan vendégnek kell desszertet rögtönözni, mert percek alatt elkészül.
Zabaglione babapiskótával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1232 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2007)

Az itáliai konyha nem nevezhető egységes egésznek, hiszen a hatalmas, csizma alakú ország számtalan különböző tájegységre tagolódik, s mindegyik nagyon sajátos gasztronómiai különlegességekkel szolgál. Aki átlapozza ezt a... bővebben...
Zabaglione babapiskótával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2007)

Az itáliai konyha nem nevezhető egységes egésznek, hiszen a hatalmas, csizma alakú ország számtalan különböző tájegységre tagolódik, s mindegyik nagyon sajátos gasztronómiai különlegességekkel szolgál. Aki átlapozza ezt a... bővebben...
szótár