Zabaglione babapiskótával



Elkészítés:
1. A sütőt 200 °C-ra (gáz 6. fokozat) bemelegítjük. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk. Egy 1 cm-es nyílású habzsákot a kezünk ügyébe készítünk.
2. A babapiskótához a cukrot a tojások sárgáját fehéredésig keverjük. Egy másik edényben a tojások fehérjét kemény habbá verjük. Nagy evőkanállal a hab egyharmadát a cukros tojássárgájákba forgatjuk, óvatosan összekeverjük, nehogy a hab megtörjön, majd a többi habot is apránként belekeverjük. A lisztet beleszitáljuk, és a habzsákba töltve 8 cm hosszú rudakat nyomunk vele a sütőpapírra. A porcukorral kissé megszórjuk, és 5 percig pihentetjük. A sütőbe tolva 10 percig sütjük, és langyosan a sütőpapírról lefejtjük. Ha a papírt vízzel megspricceljük, a piskóta könnyebben lejön.
3. A zabaglionéhoz egy nagyobb lábasban vizet forralunk. Egy kisebb edényben a tojássárgájákat a cukorral fehéredésig verjük, majd a borral apránként felengedjük. A kisebb edényt a lassú forrásban lévő vízbe állítjuk, és krémet addig verjük, amíg a négyszeresére nem nőtt, habos nem lett. Négy talpas pohárba töltjük, és babapiskóta kíséretében azonnal tálaljuk.