Csokoládés mogyorótorta

Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 40 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Csokoládés mogyorótorta
Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A díszítéshez:
6 dkg pirított, durvára tört mogyoró
ízlés szerint porcukor
ízlés szerint kakaó
A mogyorókrémhez:
1 evőkanál kakaó
3 db tojás
2 dl keményre vert tejszín
6 dkg vaj
1 kiskanál zselatinpor
vagy
2 lap zselatin
A mogyorós habtésztához:
6 dkg pirított, durvára darált mogyoró

Elkészítés:

1. A sütőt 160 °C-ra (gáz 2. fokozat) bemelegítjük. Sütőpapírból három 20 cm átmérőjű kerek lapot vágunk, és a gáztepsire fektetjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd a cukrot apránként beleszórjuk, és addig verjük, amíg fényes, sűrű nem lett. A darált mogyorót belekeverjük, és a három papírlapra simítjuk. A sütőben kb. 7 perc alatt megsütjük, és a papírról langyosan lefejtjük, kihűlni hagyjuk.

2. Ha zselatinlapokat vettünk, akkor hideg vízbe áztatjuk. A cukrot 3 dl vízben erős lángon 6 percig forraljuk, akkor jó, ha hideg vízbe cseppentve kis golyókká válik. A tojásokat habosra verjük, majd a forró szirupot apránként beledolgozzuk. Addig verjük, amíg a krém meg nem emelkedett.

3. A zselatint a vízből kiszedve kinyomkodjuk, és egy kevés forró vízben feloldjuk. Ha zselatinporból készítjük, akkor egy kevés hideg vízben simára keverjük, és fél percig a tűzön verjük. A cukros tojásba dolgozzuk, majd a kakaót, a kétféle (ét- és tejcsokoládé) felolvasztott csokoládét belekeverjük. Végül a kikevert vajjal habosra verjük. A tejszínhabot beleforgatjuk, és jégbe hűtjük.

4. Az első tortalapot a krém egyharmadával megkenjük, erre a második lapot fektetjük, ezt is krémmel kenjük. A harmadik lappal befedjük, és a krém maradékával a torta tetejét, oldalát bevonjuk. Késsel elegyengetjük, és jégbe hűtjük. Utána az oldalára durvára vágott pirított mogyorót nyomkodunk, és a torta tetejét kakaóval meg porcukorral meghintjük.

A mogyorót tepsire terítve 180 °C -os sütőben vagy tűzálló tálra szórva mikrohullámú készülékben kb. 5 perc alatt megpirítjuk.
A pirított mogyoróval ízesített habtészta a csokoládés mogyorókrémmel töltve, bevonva nagyszerű ünnepi torta.
Csokoládés mogyorótorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2135 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2007)

Az itáliai konyha nem nevezhető egységes egésznek, hiszen a hatalmas, csizma alakú ország számtalan különböző tájegységre tagolódik, s mindegyik nagyon sajátos gasztronómiai különlegességekkel szolgál. Aki átlapozza ezt a... bővebben...
Csokoládés mogyorótorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2007)

Az itáliai konyha nem nevezhető egységes egésznek, hiszen a hatalmas, csizma alakú ország számtalan különböző tájegységre tagolódik, s mindegyik nagyon sajátos gasztronómiai különlegességekkel szolgál. Aki átlapozza ezt a... bővebben...
szótár