Sült őszibarack mascerpone-krémmel

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sült őszibarack mascerpone-krémmel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db magozott, félbevágott őszibarack
vagy
2 db félbevágott őszibarackbefőtt
2 dkg pirított mandulaforgács
1 csepp mandulaaroma
1 evőkanál finomliszt
1 db felvert tojás
2 dkg vaj
1 kupica cseresznyelikőr
vagy
1 kupica narancslikőr
ízlés szerint őrölt fahéj
A mascarpone-krémhez:
25 dkg mascarpone
másfél dl tejszín
1 csomag vanilincukor

Elkészítés:

1. Sütőpapírból vagy alufóliából négy akkora kerek lapot vágunk, hogy 6 cm-rel nagyobbak legyenek, mint a fél barack. A sütőt 180 °C-ra (gáz 4. fokozat) bemelegítjük. A mandulás töltelékhez a vajat a cukorral habosra keverjük, a tojás felét és a lisztet beledolgozzuk. A darált mandulát és a mandulaaromát is hozzáadjuk, könnyűre verjük. Ha nem áll össze, még egy kevés tojást beledolgozunk, hogy jól formázható legyen.

2. A fél barackokat a vágatukkal felfelé a papír- vagy fóliakorongra fektetjük, a mandulakrémet legkönnyebben habzsákkal, ha ez nincs, kiskanállal a magházba halmozzuk. Mandulaszeletekkel megszórjuk, a likőrrel meglocsoljuk, a fahéjjal megszórjuk.

3. A papírt vagy fóliát a barack köré felhajtjuk, a tetején összecsavarjuk, hogy teljesen betakarja. A csomagokat tepsire egymás mellé fektetjük, és a sütőben 15 percig sütjük. A csomagból kibontva tálaljuk.

4. A mascarpone-krémhez a hozzávalókat kis tálkában a sült barackhoz tálaljuk.

A mandulát tepsire terítve 180 °C-os (gáz 4. fokozat) sütőben néhány percig sütjük, de vigyázzunk, nehogy megégjen.
A mascarponekrém hozzávalóit kikeverjük - ez a munkafolyamat a leírásnál kimaradt - , majd kis tálkákban a barack mellé tálaljuk.
Sült őszibarack mascerpone-krémmel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1702 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2007)

Az itáliai konyha nem nevezhető egységes egésznek, hiszen a hatalmas, csizma alakú ország számtalan különböző tájegységre tagolódik, s mindegyik nagyon sajátos gasztronómiai különlegességekkel szolgál. Aki átlapozza ezt a... bővebben...
Sült őszibarack mascerpone-krémmel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2007)

Az itáliai konyha nem nevezhető egységes egésznek, hiszen a hatalmas, csizma alakú ország számtalan különböző tájegységre tagolódik, s mindegyik nagyon sajátos gasztronómiai különlegességekkel szolgál. Aki átlapozza ezt a... bővebben...
twitter