Tiramisú

Tiramisu

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tiramisú
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dl fekete, hideg kávé
3 evőkanál mandulalikőr
18 dkg mascarpone
36 db babapiskóta
3 dl felvert tejszín
12 dkg porcukor
A tetejére:
igény szerint kakaó

Elkészítés:

1. A tojássárgájákat a cukorral addig keverjük, amíg a cukor el nem olvadt, a krém könnyű, habos nem lett, majd a mascarponét hozzáadva simára verjük. A habbá vert tejszínhabot beleforgatjuk, és egyharmadát egy 35 cm-es ovális tál aljára simítjuk.

2. A likőrt a kávéval összekeverjük. A babapiskótákat egyenként belemártjuk, hogy átnedvesedjenek, de ne legyenek lucskosak. A babapiskóták felét szorosan egymás mellé a tál aljára fektetjük, kissé össze is nyomkodjuk, nehogy hézag maradjon közötte, esetleg ketté is törhetjük, hogy a hézagokat kitöltsük. A krém második harmadával megkenjük, és a maradék babapiskótát, az elsőre merőlegesen ráfektetjük. A maradék krémet a tetejére kenjük, hogy teljesen sima legyen, és legalább fél napra behűtjük.

3. Tálalás előtt a tetejét kakaóval gazdagon meghintjük. A tiramisút mindig jó néhány órával tálalás előtt kell készíteni, hogy az ízek összeérjenek, de a kakaót csak a tálalás előtt szórjuk rá, nehogy átnedvesedjen.

Korunk legdivatosabb édessége a tiramisu. Többféleképpen készítik, valójában nagyon egyszerű, de fontos, hogy mindig mascarpone sajtot, erős feketekávét és mandulalikőrt tegyünk hozzá.
Tiramisú
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2639 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2007)

Az itáliai konyha nem nevezhető egységes egésznek, hiszen a hatalmas, csizma alakú ország számtalan különböző tájegységre tagolódik, s mindegyik nagyon sajátos gasztronómiai különlegességekkel szolgál. Aki átlapozza ezt a... bővebben...
Tiramisú
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2007)

Az itáliai konyha nem nevezhető egységes egésznek, hiszen a hatalmas, csizma alakú ország számtalan különböző tájegységre tagolódik, s mindegyik nagyon sajátos gasztronómiai különlegességekkel szolgál. Aki átlapozza ezt a... bővebben...
recept beküldése