Pavlova friss gyümölccsel

Málnás, áfonyás Pavlova torta

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Pavlova friss gyümölccsel
Adag: 1 egész (6-8 adag)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 és fél dkg áfonya
12 és fél dkg málna
1 db szeletelt banán
3 ¾ dl felvert tejszín

Elkészítés:

1. A sütőt melegítsük elő 150 °C-ra (gáz 2. fokozat). A sütőlemezt béleljük ki sütőpapírral. Ha úgy könnyebb, rajzoljunk egy 20 cm átmérőjű kört a papírra.

2. A tojásfehérjét öntsük egy tiszta, száraz, rozsdamentes acélból vagy üvegből készült tálba - a legkisebb zsírpötty is megakadályozza, hogy kemény habbá verjük Várjunk, amíg szobahőmérsékletű lesz, majd elektromos habverővel előbb lassan keverjük, amíg fehéren habos lesz (1. kép), majd egyre gyorsabban kemény habbá verjük. Ha már kellően kemény, szinte megáll, fokozatosan hozzákeverjük a cukrot, amíg kemény és fényes habot kapunk, és a cukor teljesen feloldódik Nem szabad túlverni, mert akkor szemcsés lesz.

3. A keveréket öntsük kör alakban a sütőpapírra, és lapos késsel vagy spatulával egyengessük ki az oldalát és a tetejét (2. kép). A keverék oldalára barázdákat húzhatunk késsel vagy spatulával, ettől jobban fog tartani és szebb is lesz a pavlova.

4. Süssük 40 percig, vagy amíg halvány és ropogós lesz. Kapcsoljuk ki a sütőt, és nyitott ajtó mellett, a sütőben hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, tejszínnel, banánnal, málnával és áfonyával díszítjük.

Pavlova friss gyümölccsel Pavlova friss gyümölccsel
A habcsókot előre is elkészíthetjük, ebben az esetben egy éjszakán át légmentesen lezárva tároljuk. A díszítés után 1 órán belül tálaljuk.
Pavlova friss gyümölccsel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2298 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
Pavlova friss gyümölccsel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
pinterest