Zöldcitromos-maracujás krémsajttorta



Elkészítés:
1. Olvasztott vajjal vagy olajjal kenjünk ki egy 20 cm átmérőjű kapcsos tortaformát, majd az alját béleljük ki sütőpapírral. A sütőt melegítsük elő 160 °C-ra (gáz 2-3. fokozat). Daráljuk finomra a kekszet, és keverjük hozzá a vajat. Kanalazzuk a tortaformába, alaposan nyomkodjuk az aljára és az oldalára. Tegyük 30 percre a hűtőbe.
2. Elektromos habverővel keverjük össze a krémsajtot, a zöldcitrom levét és reszelt héját. Fokozatosan adjuk hozzá a lazán felvert tojást és a marajuca húsát. Öntsük a tortaformába (a formát tegyük tepsire, hogy felfogja a kicsöppenő tölteléket), és süssük 45-50 percig, vagy amíg megszilárdul (tűpróba). Hagyjuk teljesen kihűlni.
3. Egy kis lábosban, lassú tűzön, állandóan kevergetve főzzük teljesen simára a cukrot a kukoricaliszttel és 2 evőkanál vízzel. Adjunk hozzá még 2 kanálnyi vizet és a gyümölcs húsát. Addig kevergessük, amíg forrni kezd, és besűrűsödik. Melegen öntsük a torta tetejére, símítsuk el, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Tejszínhabbal díszíthetjük.