Habcsókhattyú

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Habcsókhattyú
Adag: 6 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
9 dkg szeletelt, pirított mandula
12 és fél dkg kristálycukor
A mascarpone töltelékhez:
25 dkg mascarpone
1 teáskanál vaníliaesszencia
1 és ¼ dl tejszín
2 evőkanál porcukor
A meggyöntethez:
42 és fél dkg cukrozott meggybefőtt
1 teáskanál citromlé
1 teáskanál kristálycukor
1 evőkanál cseresznyepálinka

Elkészítés:

1. A sütőt melegítsük elő 150 °C-ra (gáz 2. fokozat). Két sütőlemezt béleljünk ki sütőpapírral. A hattyú testéhez rajzoljunk 12 könnycsepp formát, a legszélesebb résznél mindegyik 5 cm széles és 10 cm hosszú legyen. A nyakhoz rajzoljunk 6 S alakot. Ahol még van hely, rajzoljunk további S alakokat (ha valamelyik később eltörne). Egy kicsi, tiszta, száraz tálkában verjük habbá a tojásfehérjét, fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, és verjük tovább, amíg a hab kemény és fényes lesz, és a cukor teljesen feloldódik. A masszával vastagon töltsük ki a könnycseppformákat (1. kép), a szélesebb végén legyen kicsit vastagabb. A szeletelt mandulát csúcsos végével nyomkodjuk a masszába (2. kép). A masszából tegyünk egy adagot habzsákba, erősítsünk rá egy 5 mm-es sima csövet, és rajzoljuk meg a hattyú nyakát. Ha maradt még tojáshab, akkor rajzoljunk vele S formákat (3. kép). Süssük 60 percen át, 30 perc után cseréljük a tepsit. Kapcsoljuk ki a sütőt, és nyitott ajtó mellett hagyjuk a sütőben hűlni a habcsókot.

2. Az öntethez a meggyet csepegtessük le. A levét tegyük félre. A meggyet 0,8 dl lével pürésítsük, majd szűrjük át. Keverjük bele a pálinkát, a porcukrot és a citromlét.

3. Keverjük simára a mascarponét a porcukorral és a vaníliaeszenciával. A tejszínt verjük lágy habbá, és keverjük a mascarponéhoz. Ha kell, verjük keményebbre.

4. Az összeállításhoz ragasszunk össze két-két könnycseppet mascarponéval, ez lesz a hattyú teste, és egy-egy S formát ragasszunk hozzá, ez lesz a nyaka. A tányérokba kanalazzunk öntetet, és óvatosan erre ültessük a hattyút.

Habcsókhattyú Habcsókhattyú Habcsókhattyú
Habcsókhattyú
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1073 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
Habcsókhattyú
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
bevásárlólista