Habcsókkosár

Pavlova torta vegyes gyümölccsel

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Habcsókkosár
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
45 dkg friss vegyes gyümölcs
3 ¾ dl felvert tejszín
45 dkg átszitált porcukor

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 140 °C-ra (gáz 1. fokozat). 4 tojásfehérjét tegyünk egy nagy, fém- vagy hőálló üvegtálba, hagyjuk szobahőmérsékletűre melegedni, majd verjük habbá. A tálat helyezzük egy fazék gyöngyöző víz fölé, és állandó keverés mellett adjuk hozzá a porcukor felét. Legyünk óvatosak, különben fröcsköl. Érdemes elektromos habverővel dolgozni, mert nagyon kemény habbá kell vernünk a fehérjét. Tegyük félre, és fedjük le folpackkal.

2. Két sütőlemezt béleljünk ki sütőpapírral, mindegyikre rajzoljunk 2-2, egyenként 18 cm átmérőjű kört. Ha ceruzával rajzolunk, fordítsuk meg a papírt, különben a ceruza nyomot hagy a habcsókon. Néhányszor keverjük meg a habot, töltsük 1 cm-es csövű habzsákba, és rajzoljunk koncentrikus köröket az egyik gyűrűbe, úgy, hogy teljesen kitöltsük a kört. Ez lesz a sütemény alapja. A másik 3 kör peremét rajzoljuk körbe a habbal. Ezekből lesz a kosár oldala. 40-45 percig süssük őket, amíg szárazak és ropogósak lesznek. Sütőrácson hagyjuk őket hűlni.

3. A megmaradt tojásfehérjékből az előzőhöz hasonlóan készítsünk újabb adag habot. A kosár alapját tegyük vissza a sütőpapírra, és a nyers habbal ragasszuk rá a köröket a kosár oldalának. A habzsákra tegyünk egy 1 cm-es csillag alakú nyomófejet, és a maradék habot függőleges csíkokban nyomjuk a kosár oldalára. A kosár szélét kis habrózsákkal díszítsük. 50-60 percig süssük, amíg száraz és ropogós lesz, hagyjuk kihűlni, majd töltsük meg tejszínhabbal és gyümölccsel.

A főzött habcsók nagyon szilárd, sülés közben sem veszti el a formáját, ezért remekül lehet habzsákkal formázni. Lefedve egy éjszakán át a hűtőben lehet hagyni.
Habcsókkosár
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1610 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
Habcsókkosár
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
ételfotó