Nyúlragu fűszeres pogácsával



Elkészítés:
1. A 8 darabba vágott nyulat sóval, borssal fűszerezett lisztbe mártjuk, majd teflonserpenyőben egy kevés olajon körös-körül átsütjük. Szűrőlapáttal papírtörlőre szedjük. A hagymát a pecsenyelében megfonnyasztjuk, a gombát hozzáadjuk, és a fokhagymával meg a paradicsompürével ízesítve erős lángon 1-2 percig sütjük. A nyúllal együtt tűzálló tálba rakjuk, megsózzuk, megborsozzuk.
2. A levessel leöntjük, és lefedve 30 percig pároljuk. A paradicsomot is belekeverjük, és még 10 percig a tűzön hagyjuk. Rozmaringgal, majoránnával és petrezselyemmel ízesítve addig pároljuk, amíg a hús meg nem puhult.
3. A pogácsákhoz a sütőt 200 °C-ra (gáz 6. fokozat) bemelegítjük. A lisztet mokkáskanál sóval összekeverjük, és a vajjal összemorzsoljuk. A fűszerekkel ízesítjük, és a tejfölt hozzáöntve széles pengéjű késsel összedolgozzuk. Lisztezett deszkán 1,5 cm vastagra nyújtjuk. (Gyorsan dolgozzunk vele, ha azt akarjuk, hogy a sütőben kellően felemelkedjen.) 4 cm-es pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, a tetejüket tojással megkenjük, és tepsire ültetve kb. 12 perc alatt szép pirosra sütjük.
Csirkealaplé

1. Sós, hideg vízben feltesszük főzni a húst, a hagymát, a kelkáposztát, fűszereket, sót.
2. A zöldségeket megpirítjuk az olajon, majd a leveshez adjuk.
3. Lassan és hosszasan főzzük, majd leszűrjük.
Levesek, főzelékek és mártások készítésekor használjuk.