Nyúlragu fűszeres pogácsával

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
125 dkg darabolt nyúl
1 csokor összevágott petrezselyemzöld
2 evőkanál friss, összevágott majoránna
1 evőkanál friss, összevágott rozmaring
8 db hámozott, összevágott paradicsom
1 gerezd tört fokhagyma
1 kiskanál paradicsompüré
15 dkg szeletelt gomba
1 fej összevágott vöröshagyma
igény szerint liszt
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A pogácsához:
1 db felvert tojás
1 és ¼ dl tejföl
6 dkg hideg, kockára vágott vaj
12 és fél dkg finomliszt
12 és fél dkg rétesliszt
1 evőkanál zöldfűszer
ízlés szerint
A sütéshez:
igény szerint olaj
vagy
igény szerint vaj

Elkészítés:

1. A 8 darabba vágott nyulat sóval, borssal fűszerezett lisztbe mártjuk, majd teflonserpenyőben egy kevés olajon körös-körül átsütjük. Szűrőlapáttal papírtörlőre szedjük. A hagymát a pecsenyelében megfonnyasztjuk, a gombát hozzáadjuk, és a fokhagymával meg a paradicsompürével ízesítve erős lángon 1-2 percig sütjük. A nyúllal együtt tűzálló tálba rakjuk, megsózzuk, megborsozzuk.

2. A levessel leöntjük, és lefedve 30 percig pároljuk. A paradicsomot is belekeverjük, és még 10 percig a tűzön hagyjuk. Rozmaringgal, majoránnával és petrezselyemmel ízesítve addig pároljuk, amíg a hús meg nem puhult.

3. A pogácsákhoz a sütőt 200 °C-ra (gáz 6. fokozat) bemelegítjük. A lisztet mokkáskanál sóval összekeverjük, és a vajjal összemorzsoljuk. A fűszerekkel ízesítjük, és a tejfölt hozzáöntve széles pengéjű késsel összedolgozzuk. Lisztezett deszkán 1,5 cm vastagra nyújtjuk. (Gyorsan dolgozzunk vele, ha azt akarjuk, hogy a sütőben kellően felemelkedjen.) 4 cm-es pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, a tetejüket tojással megkenjük, és tepsire ültetve kb. 12 perc alatt szép pirosra sütjük.

Alaplé hiányában leveskockával is készíthetjük.
Az olaszok a vadhús, főleg a nyúl szelíd ízű húsát erőteljesen fűszerezik. Nem fukarkodnak a zöldfűszerekkel, sőt azt a pogácsát is ezekkel ízesítik, ami a nyulat kíséri.

Csirkealaplé

Csirkealaplé
200 dkg darabolt csirkeaprólék
0.5 dl olaj
1 nagyobb fej vöröshagyma
100 dkg hasábokra vágott vegyes zöldség
20 dkg kelkáposzta
2 gramm szegfűbors
2 gramm fekete bors
1 ág zellerlevél vagy

1. Sós, hideg vízben feltesszük főzni a húst, a hagymát, a kelkáposztát, fűszereket, sót.

2. A zöldségeket megpirítjuk az olajon, majd a leveshez adjuk.

3. Lassan és hosszasan főzzük, majd leszűrjük.

Levesek, főzelékek és mártások készítésekor használjuk.

Nyúlragu fűszeres pogácsával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1976 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2007)

Az itáliai konyha nem nevezhető egységes egésznek, hiszen a hatalmas, csizma alakú ország számtalan különböző tájegységre tagolódik, s mindegyik nagyon sajátos gasztronómiai különlegességekkel szolgál. Aki átlapozza ezt a... bővebben...
Nyúlragu fűszeres pogácsával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2007)

Az itáliai konyha nem nevezhető egységes egésznek, hiszen a hatalmas, csizma alakú ország számtalan különböző tájegységre tagolódik, s mindegyik nagyon sajátos gasztronómiai különlegességekkel szolgál. Aki átlapozza ezt a... bővebben...
könyvek