Mediterrán zöldség polentával

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Mediterrán zöldség polentával
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 kicsi kockára vágott cukkini
1 kicsi kockára vágott padlizsán
1 db sárga, félbevágott zöldpaprika
1 db félbevágott zöldpaprika
20 dkg kukoricaliszt
4 gerezd tört fokhagyma
10 dkg lecsepegtetett marinált paprika
1 kicsi összevágott lilahagyma
5 dkg reszelt sajt
5 dkg vaj
5 dl tej
1 dl ketchup
1 kicsi félbevágott, kimagozott paradicsompaprika
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint
A mártáshoz:
1 gerezd tört fokhagyma
2 evőkanál összevágott mentalevél
2 evőkanál összevágott földimogyoró
½ dl olívaolaj
dl tej
A sütéshez:
igény szerint vaj
vagy
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. A vizet felforraljuk, és állandóan kevergetve a kukoricalisztet apránként beleszórjuk. Fakanállal állandóan verve a tűzön 25-30 percig főzzük, hogy teljesen összeálljon, majd a vajat meg a sajtot beledolgozzuk, megsózzuk, megborsozzuk. 1,5 cm vastagon egy megzsírozott tálba simítjuk, és kihűtjük, hogy megdermedjen.

2. A háromféle paprikát megolajozzuk, és vágott felével lefelé grillben vagy sütőben feketére sütjük. Műanyag zacskóba töltve kihűtjük, és a fekete héját lehúzzuk. A húsát kockákra vágjuk.

3. A mártáshoz a tejet megmelegítjük, és a mogyoróval, a mentával, az olajjal meg a fokhagymával turmixoljuk. Melegen tartjuk.

4. A zöldfélét a fokhagymával teflonserpenyőben egy kevés olajon 8 percig pároljuk, egy kevés mártást meg a ketchup felét is aláöntjük, nehogy odakapjon.

5. A polentát 8 cm-es pogácsaszaggatóval korongokká szúrjuk, és egy kevés vajon mindkét felükön szép pirosra sütjük. Meleg tányérra fektetve, a zöldséget ráhalmozzuk, és a mártással meglocsoljuk. A maradék mártást köré öntjük, a tetejére ketchupot csepegtetünk.

Észak-Olaszország konyhájának egyik jellegzetessége a polenta. Kukoricalisztből készül, és miután kihűlt, megdermedt, többnyire cérnával szeletelik fel.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Mediterrán zöldség polentával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2767 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2007)

Az itáliai konyha nem nevezhető egységes egésznek, hiszen a hatalmas, csizma alakú ország számtalan különböző tájegységre tagolódik, s mindegyik nagyon sajátos gasztronómiai különlegességekkel szolgál. Aki átlapozza ezt a... bővebben...
Mediterrán zöldség polentával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2007)

Az itáliai konyha nem nevezhető egységes egésznek, hiszen a hatalmas, csizma alakú ország számtalan különböző tájegységre tagolódik, s mindegyik nagyon sajátos gasztronómiai különlegességekkel szolgál. Aki átlapozza ezt a... bővebben...
pinterest