Mediterrán zöldség polentával



Elkészítés:
1. A vizet felforraljuk, és állandóan kevergetve a kukoricalisztet apránként beleszórjuk. Fakanállal állandóan verve a tűzön 25-30 percig főzzük, hogy teljesen összeálljon, majd a vajat meg a sajtot beledolgozzuk, megsózzuk, megborsozzuk. 1,5 cm vastagon egy megzsírozott tálba simítjuk, és kihűtjük, hogy megdermedjen.
2. A háromféle paprikát megolajozzuk, és vágott felével lefelé grillben vagy sütőben feketére sütjük. Műanyag zacskóba töltve kihűtjük, és a fekete héját lehúzzuk. A húsát kockákra vágjuk.
3. A mártáshoz a tejet megmelegítjük, és a mogyoróval, a mentával, az olajjal meg a fokhagymával turmixoljuk. Melegen tartjuk.
4. A zöldfélét a fokhagymával teflonserpenyőben egy kevés olajon 8 percig pároljuk, egy kevés mártást meg a ketchup felét is aláöntjük, nehogy odakapjon.
5. A polentát 8 cm-es pogácsaszaggatóval korongokká szúrjuk, és egy kevés vajon mindkét felükön szép pirosra sütjük. Meleg tányérra fektetve, a zöldséget ráhalmozzuk, és a mártással meglocsoljuk. A maradék mártást köré öntjük, a tetejére ketchupot csepegtetünk.