Sajtos tócsni

Krumpliprósza, Lapcsánka, Macok

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sajtos tócsni
Adag: 4 főre (12 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 dkg krémsajt
25 dkg burgonya
1 késhegynyi mustár
2 db szétválasztott tojás
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint
A sütéshez:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. A burgonyát meghámozzuk, a reszelő durva fokán lereszeljük, és 15 percre hideg vízbe áztatjuk. Utána papírtörlőn lecsepegtetjük, sőt konyharuhával meg is törölgetjük.

2. A krémsajtot a tojások sárgájával könnyűre, habosra kikeverjük, és sóval, borssal, mustárral fűszerezzük.

3. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, evőkanállal, kisebb adagokban a sajtos sárgájába forgatjuk, és a burgonyával óvatosan összedolgozzuk.

4. Teflonserpenyőben 2 evőkanál olajat forrósítunk, és evőkanálnyi krumplis masszát belemérve szétterítjük. Ha nagy a serpenyő, egymástól elválasztva több tócsnit is süthetünk egyszerre. 3-4 percig sütjük, közben pecsenyelapáttal kissé megmozgatjuk, hogy könnyedén odébb csússzon, és egyszer megfordítjuk. Papírtörlőre szedve leitatjuk, tepsibe állított rácson lecsepegtetjük, majd a sütőben, amíg a többi tócsnival el nem készültünk, melegen tartjuk.

Összevagdalt snidlinget vagy póréhagyma zöldjét is keverhetünk a sajtos tojásba a 2. pontnál.
Magyarország északi tájain gyakran készítenek tócsnit, de ez a sajtos változata különlegességnek számít. Köretnek, de salátával főételnek, sőt egy csésze teával vacsorának is tálalhatjuk.
Sajtos tócsni
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2690 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2007)

Legnépszerűbb ételeink között is dobogós hely jut a burgonyának. Érdemes azt is megtanulni, hogy milyen sokoldalú alapélelmiszerről van szó, amiből nemcsak levest vagy változatos köretet, salátát készíthetünk, de sokféle... bővebben...
Sajtos tócsni
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2007)

Legnépszerűbb ételeink között is dobogós hely jut a burgonyának. Érdemes azt is megtanulni, hogy milyen sokoldalú alapélelmiszerről van szó, amiből nemcsak levest vagy változatos köretet, salátát készíthetünk, de sokféle... bővebben...
van itthon