Krumplis palacsinta

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető olcsó
Krumplis palacsinta
Adag: 4 főre (12 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
60 dkg burgonya
3 db tojás
3 evőkanál finomliszt
3 dl tej
3 evőkanál sűrű tejszín
vagy
3 evőkanál tejföl
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint
A sütéshez:
igény szerint tisztított vaj
vagy
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. A sütőt 150 °C-ra (gáz 2. fokozat) bemelegítjük. A burgonyát meghámozzuk, négyrét vágjuk, és sós vízben 35 percig főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, és tepsire terítve a sütőben 15 perc alatt megszikkasztjuk. Utána pépesítjük, és a sütőben melegen tartjuk.

2. Egy nagy tálba 10 jégkockát szórunk, és egy kisebb tálat beleállítunk.

3. A tejet felforraljuk, a burgonyával habosra keverjük, majd a jégbe állított tálba töltjük. Időnként megkeverve 45 percig pihentetjük, hogy teljesen kihűljön.

4. A lisztet beleszórva a tojásokat egyenként beledolgozzuk, és sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük: palacsintatészta sűrűségű masszát kell kapnunk. Ha kell, még egy tojásfehérjét is belekeverünk.

5. 2 evőkanál olajat vagy vajat palacsintasütőben megforrósítunk, és 0,8 dl (kis merőkanálnyi) tésztamasszát merve bele, szétterítjük. Ha a közepe már hólyagos, és a széle kissé barnul, palacsintaforgatóval megfordítjuk, és a másik felét is megsütjük. Papírtörlőre szedve letakarjuk, és melegen tartjuk, amíg a többi palacsintával is el nem készültünk.

Ha kisebb palacsintákat sütünk, a blinihez hasonlóan füstölt lazaccal, kaviárral, tejföllel és kaporral tehetjük rangosabbá. Különösen zamatos lesz, ha a tésztába szalonnát vagy friss zöldfűszereket is keverünk.
Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Krumplis palacsinta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1967 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2007)

Legnépszerűbb ételeink között is dobogós hely jut a burgonyának. Érdemes azt is megtanulni, hogy milyen sokoldalú alapélelmiszerről van szó, amiből nemcsak levest vagy változatos köretet, salátát készíthetünk, de sokféle... bővebben...
Krumplis palacsinta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2007)

Legnépszerűbb ételeink között is dobogós hely jut a burgonyának. Érdemes azt is megtanulni, hogy milyen sokoldalú alapélelmiszerről van szó, amiből nemcsak levest vagy változatos köretet, salátát készíthetünk, de sokféle... bővebben...
szólj hozzá, értékelj