Burgonya felfújt

Burgonya-flán

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Burgonya felfújt
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db tojás
80 dkg apró szemű burgonya
6 dkg olvasztott vaj
1 evőkanál összevágott snidling
vagy
1 evőkanál összevágott petrezselyem
2 evőkanál sűrű tejszín
vagy
2 evőkanál tejföl
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sütőt 200 °C-ra (gáz 6. fokozat) bemelegítjük. A krumplit megmossuk, majd anélkül hogy megszárítanánk, egyenként alufóliába csomagoljuk. A sütőben 30-40 perc alatt megsütjük, majd azon forrón meghámozzuk, áttörjük: kb. 40 dekányi pürét kapunk. Melegen tartjuk.

2. Négy másfél decis kis kerek formát kivajazunk, és a hűtőszekrénybe rakjuk.

3. A tejszínt megforrósítjuk.

4. A vajat fakanállal a burgonyába keverjük, langyosra hűtjük, és a tojásokat egyenként beledolgozzuk. Sóval, borssal, szerecsendióval és végül az összevagdalt zöldfűszerrel ízesítjük. Végül a tejjel vagy tejszínnel habosra keverjük.

5. A behűtött kis formákat a burgonyamasszával megtöltjük, és a tetejére alulról megvajazott alufólia lapokat borítunk. Egy tepsibe kétujjnyi magasan forró vizet töltünk, a kis formákat beleállítjuk, és a sütőbe tolva kb. 20 percig sütjük. Akkor jó, ha a beleszúrt fogvájóra már nem tapad ragacsos massza. A szélüket meglazítva forró tálra borítjuk, és 10 perces pihentetés után kínáljuk.

.

Édesburgonyából is készíthetjük. Először a sütőben legalább 60 percig sütjük, úgy dolgozzuk fel.
Francia- és Spanyolországban "flán" a neve a kicsi, kerek formában készült felfújtnak, amelyet hidegen, tálra borítva adnak asztalra. Ez a flán rendhagyó: zöldfűszerekkel ízesített tojással készült meleg köret, amely főleg mártásos pecsenyék kísérője lehet.
Burgonya felfújt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3469 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2007)

Legnépszerűbb ételeink között is dobogós hely jut a burgonyának. Érdemes azt is megtanulni, hogy milyen sokoldalú alapélelmiszerről van szó, amiből nemcsak levest vagy változatos köretet, salátát készíthetünk, de sokféle... bővebben...
Burgonya felfújt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2007)

Legnépszerűbb ételeink között is dobogós hely jut a burgonyának. Érdemes azt is megtanulni, hogy milyen sokoldalú alapélelmiszerről van szó, amiből nemcsak levest vagy változatos köretet, salátát készíthetünk, de sokféle... bővebben...
tippek, fortélyok