Burgonya Maxim módra

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető olcsó
Burgonya Maxim módra
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
13 dkg tisztított vaj
60 dkg apró szemű burgonya

Elkészítés:

1. A sütőt 240 °C-ra (gáz 8. fokozat) bemelegítjük. A burgonyát meghámozzuk, és éles késsel vagy gyaluval 2 mm vastag szeletekre vágjuk, majd megsózzuk.

2. A vaj felét megmelegítve a tepsire öntjük, és egy burgonyaszeletet lefektetünk, majd 5-6 szeletet körkörösen félig egymásra fektetünk, hogy nagy „tallérokat” kapjunk. A többi krumpliszelettel ezt megismételjük, és a maradék olvasztott vajjal meglocsoljuk. A sütőben 6-8 percig sütjük, ezalatt a széle szépen megbarnul. Utána megfordítjuk, és a másik felét 2-3 perc alatt megpirítjuk. Papírtörlőre szedve 5 perc múlva tálaljuk.

3. Teflonserpenyőben nyílt láng fölött is süthetjük. Ekkor az összes vajat a serpenyőben megmelegítjük, a formázott burgonyaszeleteket belefektetjük, és sülés közben meg-megrázzuk, nehogy a krumplitallérok alja odaragadjon. Amikor megsültek, a szélük megbarnult, és a vaj színén úsznak. Papírtörlővel leitatva tálaljuk.

4. 2-3 perc alatt a sütőben újra felmelegíthetjük, de soha ne tegyük mikrohullámú készülékbe.

A párizsi Maxim's étterem specialitása, amelynek konyhája eleganciájáról híres.

Tisztított vaj

Tisztított vaj
18 dkg vaj

1.18 dkg vajat kis kockákra vágunk. Kis lábosba tesszük, és alacsony hőmérsékletű vízfürdőbe állítjuk. A vajat kevergetés nélkül felolvasztjuk.

2. Az edényt levesszük a tűzről és a vajat hagyjuk kissé hűlni. Leszedjük a habot a tetejéről, óvatosan, hogy a vaj ne keveredjen fel.

3. A világos sárga folyadékot leöntjük, hogy a tejes lerakódások visszamaradjanak a lábosban. A tisztított vajat levegős tartóba öntjük, és a hűtőszekrényben tároljuk.

Burgonya Maxim módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 640 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2007)

Legnépszerűbb ételeink között is dobogós hely jut a burgonyának. Érdemes azt is megtanulni, hogy milyen sokoldalú alapélelmiszerről van szó, amiből nemcsak levest vagy változatos köretet, salátát készíthetünk, de sokféle... bővebben...
Burgonya Maxim módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2007)

Legnépszerűbb ételeink között is dobogós hely jut a burgonyának. Érdemes azt is megtanulni, hogy milyen sokoldalú alapélelmiszerről van szó, amiből nemcsak levest vagy változatos köretet, salátát készíthetünk, de sokféle... bővebben...
tippek, fortélyok