Burgonya Delmonico módra

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető olcsó
Burgonya Delmonico módra
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 és fél dl tej
80 dkg burgonya
5 dkg zsemlemorzsa
1 csipet őrölt bors
1 csipet

Elkészítés:

1. A sütőt 180 °C-ra (gáz 4. fokozat) bemelegítjük. A burgonyát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, és a tejjel leöntve megsózzuk, megborsozzuk.

2. A tűzön felforraljuk, majd egy tűzálló tálba áttöltjük. Akkor jó, ha a tej a krumplit éppen ellepi: ha több lenne, kikanalazunk belőle, ha kevesebb, utánatöltünk.

3. Zsemlemorzsával megszórjuk, és 5 percig állni hagyjuk, hogy a morzsa átnedvesedjen.

4. A sütőbe tolva 20 percig sütjük, hogy a teteje szépen megpiruljon. Tálalás előtt 10-15 percig pihentetjük.

Ízlés szerint a burgonyát 2 evőkanál reszelt sajttal is megszórhatjuk, mielőtt a morzsát ráhintenénk.
Ha kapunk, édesburgonyából is süthetjük, de az édesburgonya több nedvességet igényel, ezért mélyebb tálban, több tejjel készítjük.
Ez a különleges rakott krumpli a nevét egy 19. században élt szakácsról kapta, akinek vendéglőjét szívesen látogatták ezért a burgonyakülönlegességért.
Burgonya Delmonico módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 651 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2007)

Legnépszerűbb ételeink között is dobogós hely jut a burgonyának. Érdemes azt is megtanulni, hogy milyen sokoldalú alapélelmiszerről van szó, amiből nemcsak levest vagy változatos köretet, salátát készíthetünk, de sokféle... bővebben...
Burgonya Delmonico módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2007)

Legnépszerűbb ételeink között is dobogós hely jut a burgonyának. Érdemes azt is megtanulni, hogy milyen sokoldalú alapélelmiszerről van szó, amiből nemcsak levest vagy változatos köretet, salátát készíthetünk, de sokféle... bővebben...
szótár