Kaviáros burgonya

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kaviáros burgonya
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 dkg kaviár
80 dkg burgonya
5 dl húsleves
1 dl tejföl
vagy
1 dl tejszín
igény szerint puha vaj

Elkészítés:

1. A burgonyát meghámozzuk, és az egyik csücskét levágjuk, hogy majd a „talpára" állíthassuk. A felső részébe kis hegyes késsel vagy karalábévájóval üreget vágunk.

2. Egy tűzálló tálat kivajazunk, a krumpliszemeket belerakjuk, és annyi levessel öntjük le, hogy ellepje. Lefedve 20-25 perc alatt puhára főzzük.

3. A burgonyát leszűrjük, a „talpára” állítjuk, és az üreget kaviárral megtöltjük. A tetejét tejszínnel vagy tejföllel koronázzuk.

Alaplé hiányában leveskockával is készíthetjük.
Ha nincs kaviárunk, a burgonyát lazaccal vagy más olajos hallal is tölthetjük. A burgonyát sűrű sajtkrémmel is tölthetjük, amelyhez 10 dkg puha vajat 2 dl tejföllel meg 10 dkg reszelt sajttal kikeverünk, és 2 szál összevagdalt újhagymával, csipetnyi sóval, őrölt borssal fűszerezzük.
Noha készítése rendkívül egyszerű, mégis a legelegánsabb ebédeken, vacsorákon is az ételsor kiemelkedően különleges fogása lehet.

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg húsos borjúcsont vagy
150 dkg húsos marhacsont
1 szál apróra vágott póréhagyma
1 db apróra vágott szárzeller
2 evőkanál paradicsompüré
1 db negyedekre vágott hagyma
40 dl víz
6 szem bors
2 db apróra vágott sárgarépa

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).

2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit is adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).

3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.

Kaviáros burgonya
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1581 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2007)

Legnépszerűbb ételeink között is dobogós hely jut a burgonyának. Érdemes azt is megtanulni, hogy milyen sokoldalú alapélelmiszerről van szó, amiből nemcsak levest vagy változatos köretet, salátát készíthetünk, de sokféle... bővebben...
Kaviáros burgonya
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2007)

Legnépszerűbb ételeink között is dobogós hely jut a burgonyának. Érdemes azt is megtanulni, hogy milyen sokoldalú alapélelmiszerről van szó, amiből nemcsak levest vagy változatos köretet, salátát készíthetünk, de sokféle... bővebben...
ételfotó