Burgonyalegyező szalonnával és sajttal

Elkészítési idő: 95 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető olcsó
Burgonyalegyező szalonnával és sajttal
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 dkg reszelt parmezán sajt
1 szelet kockára vágott füstölt szalonna
6 db közepes méretű burgonya
1 gerezd zúzott fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
igény szerint puha vaj

Elkészítés:

1. A sütőt 170 °C-ra (gáz 3. fokozat) bemelegítjük. A burgonyát meghámozzuk, és beirdaljuk úgy, hogy a burgonyaszemet vágódeszkára szorítjuk, és késsel függőlegesen sűrűn behasítjuk, de az alját nem vágjuk be, hogy a krumpli egy darabban maradjon. Mindegyik vágatba 1-1 szalonnadarabkát csúsztatunk.

2. Egy tűzálló tálat vajjal meg fokhagymával kidörzsölünk. A burgonyát sóval, borssal bedörzsöljük, és a vágatokkal felfelé a tálba ültetjük. Annyi csirkelevest öntünk rá, hogy a derekáig érjen.

3. Felforraljuk, majd a sütőbe áttéve 20 percig sütjük. Ekkor sajttal megszórjuk, és még 30-40 percre a sütőbe visszatoljuk, hogy a belseje puha, a külseje ropogós legyen.

Alaplé hiányában leveskockával is készíthetjük.
Az irdalás során leeső burgonyadarabkákat levesbe főzhetjük.
Egyszerű, mégis nagyon mutatós burgonya, amelyet főleg sült halhoz, húshoz vagy vadpecsenyéhez tálalhatunk.

Csirkealaplé

Csirkealaplé
200 dkg darabolt csirkeaprólék
0.5 dl olaj
1 nagyobb fej vöröshagyma
100 dkg hasábokra vágott vegyes zöldség
20 dkg kelkáposzta
2 gramm szegfűbors
2 gramm fekete bors
1 ág zellerlevél vagy

1. Sós, hideg vízben feltesszük főzni a húst, a hagymát, a kelkáposztát, fűszereket, sót.

2. A zöldségeket megpirítjuk az olajon, majd a leveshez adjuk.

3. Lassan és hosszasan főzzük, majd leszűrjük.

Levesek, főzelékek és mártások készítésekor használjuk.

Burgonyalegyező szalonnával és sajttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3584 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2007)

Legnépszerűbb ételeink között is dobogós hely jut a burgonyának. Érdemes azt is megtanulni, hogy milyen sokoldalú alapélelmiszerről van szó, amiből nemcsak levest vagy változatos köretet, salátát készíthetünk, de sokféle... bővebben...
Burgonyalegyező szalonnával és sajttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2007)

Legnépszerűbb ételeink között is dobogós hely jut a burgonyának. Érdemes azt is megtanulni, hogy milyen sokoldalú alapélelmiszerről van szó, amiből nemcsak levest vagy változatos köretet, salátát készíthetünk, de sokféle... bővebben...
most van szezonja