Burgonyafánk

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Burgonyafánk
Adag: 4-6 főre (10 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg burgonya
ízlés szerint
A sütéshez:
igény szerint olaj
A tésztához:
2 db simára kevert tojás
7 dkg finomliszt
5 dkg vaj

Elkészítés:

1. A burgonyát (szétfövő fajtát válasszunk) meghámozzuk, kockákra vágjuk, és sós vízzel leöntjük. Felforraljuk, fedő alatt, kis lángon puhára főzzük, majd leszűrjük.

2. A burgonyát a főzőedénybe visszaöntve, időnként megkeverve kissé megszikkasztjuk, utána burgonyanyomón áttörjük. Egy tálba áttöltjük, és lefedjük, hogy meleg maradjon. Egy teflonserpenyőbe az egyharmadáig olajat töltünk, és megforrósítjuk.

3. A tésztához 1,2 dl vizet csipetnyi sóval és a vajjal felforralunk, és állandóan keverve a lisztet apránként beleszórjuk. A tűzön addig verjük, amíg az edény falától el nem válik, majd a tűzről lehúzva langyosra hűtjük, nehogy a tojásokat majd összekapja.

4. A tojásokat apránként beledolgozzuk. Csak akkor adjuk hozzá a következő adagot, amikor az előzővel már teljesen simára vertük, különben csomós marad. Nem kell az egész tojást beleönteni, ha a fakanálon érezzük, hogy összeállt.

5. Végül a burgonyapürével összekeverjük, és 3 cm átmérőjű gömböket formázunk belőle. Az olajban körös-körül ropogós pirosra sütjük. Azonnal tálaljuk.

Finomliszt helyett teljes kiőrlésű lisztet is vehetünk hozzá.
Zamatos, ropogós és pehelykönnyű - e három jelző illetheti ezt a különleges burgonyafánkot. Különösen sültekhez, vadpecsenyékhez, de főleg sült szárnyasokhoz illik.
Burgonyafánk
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3779 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2007)

Legnépszerűbb ételeink között is dobogós hely jut a burgonyának. Érdemes azt is megtanulni, hogy milyen sokoldalú alapélelmiszerről van szó, amiből nemcsak levest vagy változatos köretet, salátát készíthetünk, de sokféle... bővebben...
Burgonyafánk
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2007)

Legnépszerűbb ételeink között is dobogós hely jut a burgonyának. Érdemes azt is megtanulni, hogy milyen sokoldalú alapélelmiszerről van szó, amiből nemcsak levest vagy változatos köretet, salátát készíthetünk, de sokféle... bővebben...
pinterest