Parmezános borjúszelet

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg paradicsom
50 dkg borjúhús
3 dkg reszelt parmezán sajt
25 dkg szeletelt mozzarella sajt
2 szál kakukkfű
1 fej összevágott vöröshagyma
3 gerezd tört fokhagyma
2 db felvert tojás
15 dkg zsemlemorzsa
1 csokor összevágott petrezselyemzöld
12 dkg vaj
igény szerint liszt
igény szerint olívaolaj
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint
néhány szál bazsalikom

Elkészítés:

1. A paradicsomok héját kereszt alakban bevágjuk, 10 másodpercre forró vízbe rakjuk, hideg vízbe áttesszük, majd a héját lehúzzuk. A paradicsomokat félbevágjuk, kimagozzuk, és kockákra vágjuk.

2. A bazsalikom leveleit lecsípjük, és a babérlevéllel meg a kakukkfűvel összefogjuk, hosszú zsineggel átkötjük. A hagymát 4 evőkanál olajon megpirítjuk, a paradicsomot, a fokhagymát és a fűszercsokrot hozzáadjuk, megsózzuk, megborsozzuk. Lefedve 20 percig főzzük, majd a fűszercsokrot a kilógó zsineg segítségével kiszedjük.

3. A hússzeleteket 2 mm vastagra verjük, és először a sóval, borssal fűszerezett lisztbe, majd a tojásba forgatjuk.

4. A morzsát a reszelt sajttal meg a petrezselyemmel összekeverjük, és a húst beleforgatjuk, a felesleget lerázzuk.

5. A sütőt 200 °C-ra (gáz 6. fokozat) bemelegítjük. Bő 1 dl olajat teflonserpenyőben a vaj felével megforrósítunk, és egyszerre 2 hússzeletet belefektetve mindkét felüket 3-3 percig sütjük. Papírtörlőn leitatjuk. A maradék vajat meg még egy kevés olajat a serpenyőbe adunk, és a másik két szeletet is kisütjük. A húst tűzálló tálra fektetve, a mozzarella sajtot ráborítva 10 percig a sütőben sütjük. Akkor jó, ha a sajt ráolvadt. Bazsalikomlevéllel díszítve a paradicsommártással tálaljuk.

Észak-Olaszország egyik legnépszerűbb pecsenyéje a parmezános borjúszelet. A szelíd hús zamatát a kissé erős ízű parmezán nagyszerűen kiemeli.
Parmezános borjúszelet
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1817 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2007)

Az itáliai konyha nem nevezhető egységes egésznek, hiszen a hatalmas, csizma alakú ország számtalan különböző tájegységre tagolódik, s mindegyik nagyon sajátos gasztronómiai különlegességekkel szolgál. Aki átlapozza ezt a... bővebben...
Parmezános borjúszelet
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2007)

Az itáliai konyha nem nevezhető egységes egésznek, hiszen a hatalmas, csizma alakú ország számtalan különböző tájegységre tagolódik, s mindegyik nagyon sajátos gasztronómiai különlegességekkel szolgál. Aki átlapozza ezt a... bővebben...
van itthon